Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy utasítsam vissza a...

Hogy utasítsam vissza a főnököm úgy, hogy engem ne szivasson meg utána?

Figyelt kérdés

Lassan 3 hónapja dolgozok ezen a helyen alkalmival. Jövőre felvesznek munkaszerződéssel, 3 hónap próbaidővel. (itt bevett szokás hogy amíg lehet addig alkalmi, azután 3 hónapos próbaidős munkaszerződés)

A közvetlen főnököm elég egyértelműen rám mozdult. Először csak dícsérgetések a munkámra meg rám, érdeklődések, hogy érzem magam itt, hogy jövök ki a kollégákkal, aztán rátért a magánéleti kérdésekre is. Miután megtudta, hogy nincs barátom, belehúzott a dolgokba, több érdeklődés,gyakoribb találkozások a munkahelyen, messenger üzenetek a privát számáról (van céges messenger csoport is), amik egyre inkább magán jellegűek, közük sincs a munkánkhoz.

Kicsit utánajártam és "szép" dolgok derültek ki róla.

Több itt dolgozó nővel is volt kapcsolata és enyhén szólva nem úriemberként viselkedik.

Az egyik alkalmazottnak gyereke lett tőle, amikor kiderült hogy terhes, hónapokon keresztül majdnem kicsinálta a csajt, mindenfélét terjesztett róla a környéken.

Egy másik (2 gyerekes feleség) amíg a szeretője volt, mindenféle kedvezményt kapott, aztán elvált, de akkor szakítottak, végül elérte, hogy a csaj felmondott.

Egy másiknál nemcsak a kolléganővel, hanem annak a kiskorú lányával is.... (ez a nő sincs már itt)

Van egy kolléganőnk, 2 évig volt viszonyuk, aztán a csaj elvált, várta, hogy az ígéretek szerint feleségül vegye, de nem tette meg, ezért szakított vele a csaj. Azóta ott szivatja hol tudja: alátesz a nagyfőnöknél, sz@r munkaidő beosztást kap (munkaidő keretben vagyunk) és őt is elhordja minden ribizlinek, mint azt aki terhes lett tőle.

Attól tartok, engem is elkezd szivatni, mert nem nagyon tűri ha nem úgy mennek a dolgok ahogy ő elképzelte.

Én 20 vagyok, ő 33 éves.

2021. dec. 12. 14:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Van olyan h munkahelyi zaklatás, ezeket az üziket elmented, hangfelvevőt bekapcs mielőtt társalogsz vele. Ha véglegesïtenek jelzed neki h bocsi de nem akarok munkahelyi kapcsolatot. Ha ezek után kirúg irány a bíróság
2021. dec. 12. 14:29
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Ha szivat feljelented zaklatásért, amiről vannak üzeneteid.
2021. dec. 12. 14:30
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

Nehéz helyzet, mert ugye csak évvégéig dolgozol ott hivatalosan, szóval max. nem vesz januárban, amihez minden joga megvan. Vagy próbaidő alatt küld el. Indokolni sem kell.

Ha nem akarod kiélezni a dolgot, akkor ha legközelebb érdkelődik, mit fogsz csinálni, hogy telt a hérvégéd, akkor kamuzz be egy új ismerkedést, randikat, és áradozz a pasiról. Olyanokat dicsérj rajta, amivel a főnök nem rendelkezik.

2021. dec. 12. 14:40
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

a #3-mast adom xD

Az tuti jól fog jönni ha a pasidról beszélsz neki és hogy milyen boldog vagy. :P

2021. dec. 12. 14:44
 5/12 anonim ***** válasza:
46%
"Egy másiknál nemcsak a kolléganővel, hanem annak a kiskorú lányával is...." és a gyerek anyja karbatett kézzel végignézte? Ugye hülyitesz bennünket?????
2021. dec. 12. 14:47
 6/12 anonim ***** válasza:
71%
Voltam ilyen szituban. Egyszer többen lent dohányoztunk szünetben és valahogy szóba került, ki szingli. Én meg el kezdtem mondani, hogy aszexuális vagyok, nincs erre igényem, stb. Persze volt néhány pletyka, hogy frigid fap.na vagyok, meg hogy xy majd megmutatja, hogy ő mekkora szuper, tőle majd megváltozok, de nem foglalkoztam vele. Munkahelyi bulin bepiálva tovább próbálkozott a főni, lesmárolt. Úgy álltam, mint egy darab fa, miközben legszívesebben megütöttem volna, de visszafogtam magam. Akkor úgy kezdett rájönni, hogy velem ez így nem fog menni. Nem rúgott ki, csak besuvasztott a legrosszabb munkakörbe, hogy ne is kelljen sokat lásson. Végül még 2 évet ott voltam, kellett a pénz. Nyilván nem voltam népszerű, de utána már békén hagytak a pasik.
2021. dec. 12. 14:48
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

Egyrészt ez zaklatás, amire fönt már reagáltak. Másrészt próbálj előnytelenebbül öltözni, ne sminkelj, stb. bár 20 évesen elég nehéz nem jól kinézni.

Amúgy meg bármikor lehet barátod, mondd valamikor hogy menned kell, mert vár a barátod.

És viselkedj hűvösen, ne mosolyogj, ne válaszolj a messenger üzenetekre, fb on meg rakd ki hogy kapcsolatban.

2021. dec. 12. 14:56
 8/12 anonim ***** válasza:
42%
Már eléggé belementél a dolgokba. Az elején kellett volna azt mondani, hogy maradjatok a munkahelyi ügyeknél, mert van, ami magánügy. És hogy nem fogsz kollégával járni, főnökkel pláne, mert a többiek kiutálnak. Ha olyat ír vagy mond, akkor "ne haragudj, ez személyes dolog", vagy vmi ilyen legyen a válasz.
2021. dec. 12. 15:20
 9/12 anonim ***** válasza:
75%
Én mennék erről a helyről. Ahogy látom előbb utóbb így is úgy is megszivat :/ és ha most úgy dönt egyelőre nem próbálkozik ki tudja h egy év múlva megint nem teszi-e...
2021. dec. 12. 15:22
 10/12 A kérdező kommentje:

1: Nyilvánvaló, hogy nem zaklató üzeneteket küld, hanem pl. dicséri a frizurám (ugyanúgy hordom mindig), a ruhám, ilyesmik. Ezeket nem venné semmilyen bíróság zaklatásnak, nem Amerikában vagyunk.

Saját telefont nem használhatunk munkaidőben, de úgy tudom hangfelvételt csak az érintettek beleegyezésével csinálhatok.

A véglegesítés még több mint 3 hónap, ha eljutunk odáig.

2: Ha feljelentem, nincs semmi bizonyítékom (felvenni nem vehetem, de nem is vennék bizonyítéknak), ő viszont feljelenthet rágalmazásért utána.

3: Most csak alkalmival vagyok: akkor jelentenek be amikor megérkezem a munkára. A többi viszont jó ötlet, majd mindenkinek azt kamuzom a munkahelyemen.

5: Nem tudom, tudta/tudja-e az anyuka, de elég érdekes nő, volt úgy, hogy hetekre elköltözött otthonról, a gyerekeket otthagyva.

6: Sajnállak, tök sz@r lehetett, de sajnos kell a pénz. Remélem, most jobb helyed van!

7: Fentebb írtam, nem tudom bizonyítani a zaklatást és még én jönnék ki rosszul belőle. Nem öltözködök és sminkelek kihívóan, de a munkakörből adódóan csinosan kell öltözni, elvárt a szoknya-blúz, vagy ruha (térdig érő szoknyát hordok, nem teszem ki a mellem a felsőkben)

FB-n inkább üresre állítom a kapcsolati állapotom, ha kiírnám, hogy kapcsolatban, az ismerőseim csak érdeklődnének. A nem céges tartalmú üzenetekre nem válaszoltam eddig sem.

8: Nem mentem bele a dologba, próbáltam kerülni az ilyen helyzeteket, de egyre nyomulósabb.

9: Az a baj, hogy kell a meló. Az előző helyem rettenetes volt, minden szempontból. Itt normális a fizetés (a helyi viszonyokhoz mérten) és a kollégák java része jófej és kedves. Sajnos a környéken nem könnyű normális munkát találni.

2021. dec. 12. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!