Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A szombati munkanap erőltetésé...

A szombati munkanap erőltetésének irodai környezetben van bármi értelme? Úgyis aki teheti szabit vesz ki, a többi meg alibinek megy be és semmit se csinál-kár a villanyt égetni

Figyelt kérdés

Iroda, nem egy bolt, nem egy benzinkút. Most szombat munkanap. A banda zöme akik időben kapcsoltak szabit írtak ki maguknak és be se jönnek.

Aki meg bejön, a banda negyede kb a többiek hiánya okán kb semmit se csinál majd. Benn lesznek, de cigi kávé pletyi majd délben elpárolognak.

Az egész szombati baromság erőltetétésnek van bármi értelme? Kár a villanyt égetni.

2021. dec. 9. 08:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan kiadhatnák ezt a 2-3 napot egy évben - nem a munkáltatók, hanem az állam - és nem kellene variálni vele.

De sajnos a tendencia most éppen az, hogy növekszik a munkaidő, és csökken a szabadságok száma.

Úgyhogy nem fogják kiadni.

2021. dec. 9. 09:36
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én svájci cégnél dolgozok és ők 24-én nem dolgoznak (de ez Svájcban kantononként eltérő lehet). Van egy orosz barátom, náluk az évben vagy 2x annyi munkaszüneti nap van, mint nálunk. Szóval szerintem nem omlana össze az ország, ha a 24-ét is szabadnappá tennék, mert aznap szerintem mindenki szívesebben készülődne az estére, minthogy dolgozzon.

2021. dec. 9. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!