Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy diplomás miért megy el...

Egy diplomás miért megy el minimálbéres állásra? Ezért tanult? Ezt akarta csinálni? Minimálbéres áruösszekészítő melót ahova 8 elemivel vesznek fel nem ma barnultakat?

Figyelt kérdés
2021. dec. 2. 19:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%
8 : A pélyakezdőnek fel kell emelni minimálbérre, mert már alatta van, csak szólok
2021. dec. 2. 19:56
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Pl. Van egy barátom. Miskolcon él, diszkalkúliás más betegsége is van, már nem tom. Linkin néven szokott WoT-ot streamelni, mert különlegesen jó benne. Elvégezte a töri tanárit, de nem akar tanárként dolgozni. Inkább menne a mekibe vagy akárhova, de tanárnak nem, mert pl olyan a stílusa,hogy az első órán leütne mindenkit
2021. dec. 2. 19:58
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
11: Nem tudom, miből állt össze a fizetésem, de én többet kaptam (kezdő, gyermektelen) pedagógusként, mint ott, ahova utána mentem (pedig még az is vagy ötezerrel több volt, mint minimálibér).
2021. dec. 2. 20:09
 14/18 anonim ***** válasza:
91%
Attól, hogy valaki diplomás még nem lesz "különleges" ember. Sokan nem túl sok sütnivalóval is végig bukdácsolják az egyetemet és lediplomáznak.
2021. dec. 2. 21:16
 15/18 anonim ***** válasza:
57%
Igen, de a mekis, pizzás, kfcs munkáltató valamiért különlegesnek gondolja őket.
2021. dec. 2. 21:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy szegény az ország olyan részén él, ahol 1 munkára (akármilyen) 500-an várnak, annyira kevés lehetőség van (baz megye, Somogy, ormánság egy része stb.) Aztán lehet, hogy még szerezte a diplomát, dolgozott is pár évet, de rájött, hogy nem az ő világa. Én pl. ápoló voltam. A létszámhiány miatt nem elég, hogy beleszakadtunk a munkába, folyamatosan ment a piszkálódás is. A munkatársak már olyanokét is fúrták egymást, ha valakinek egyél több éjszakás műszak jutott, vagy 3000 Ft-tal többet keresett. Most gyárban dolgozok, a feladatkörömbe speciel a lefolyó tisztítás, a hulladék eltakarítása is beletartozik. Minden nap büdösen, mocskosan megyek haza, de a világért vissza nem mennék az eredeti végzettségembe dolgozni. Így, a betanított munkával is többet keresek és a napbarnított munkatársaim nem szekálnak, ellentétben a régiekkel, akik elvileg tanult, művelt, értelmes emberek (orvosok és ápolók). A 'tukkó' , 8 osztályt végzett kisfőnök meg tudja ütni az emberi hangnemet velem, míg a azok nem voltak képesek.
2021. dec. 3. 01:15
 17/18 anonim ***** válasza:
76%
Depresszió miatt.
2021. dec. 3. 03:09
 18/18 anonim ***** válasza:
Mert sehova máshova sem veszik fel. Ahogy engem sem, van diplomám és valoszinuleg kozmunkan kotok majd ki.
2021. dec. 3. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!