Éjszaka nincs fűtés a munkahelyen / irodában, ezért reggel 20-30 percig hideg van. Első sorban nőktől kérdezem: Ez baj? Dolgoznátok ilyen helyen? Ill. munkahelyeteken reggel már meleg van?
Az előző asszisztensem felmondott, ajánlotta egy ismerősét, huszonéves lány, leszállunk a vonatról, gyalog 5 perc alatt elérjük a munkahelyet (eddig normális volt), erre elkezd cirkuszolni, hogy itt hideg van, ezt hogy gondoltam, miért nem jeleztem, stb.
Ekkor mondom, hogy nincs kémény, ezért nincs gáz, és csak hősugárzó van, tehát kell 20-30 perc, hogy meleg legyen (15-7-ig, éjjelre nyilván nem merem bedugva hagyni, mert nincs ott senki).
Erre mégjobban kiakadt, hogy ez milyen embertelen xar hely... Aztán mondtam, hogy 55 perc múlva megy a vonat, jobb ha lehiggad, és rátérünk a munkára... ekkor be..ta az ajtót és elment.
Na most balszerencsémre egy cirkuszoló vinnyogó kiscsajt fogtam ki, vagy igaza volt? Nálatok hogy van a munkahelyen, reggel mikor beértek, már kellemes meleg van, vagy akkor fűtötök / fűtenek be?
"de egy fűtetlen irodában ülni" Az ugye megvan, hogy 20 percről van szó?! utána meleg van! A néni a piaci asztalon sárgarépát árul télen nyáron, és kint van... A munkahelyemtől nem messze meg karácsonyi vásár van, ott egy kiscsaj 6-tól 15-ig (illetve tovább) egy háromoldalú sátorban csomagolópapírt árul 0 fűtés mellett...
"Vagy zavarta, csak nagyon kellett neki a munka." Nem zavarta, mondjuk hétvégente sokat járt síelni, sportosabb típus volt, talán kiskorában hozzászokott, vagy egyszerűen csak ilyen tipus volt...
Férfiként sem dolgoznék ilyen hidegben.
Remek, hogy te ennyire bírod a hideget, de mástól nem várhatod el.
Gratula a volt kollégának, hogy eddig bírta.
"Én meg örülök ha a munkahelyen nem fagyok meg 3 pulcsiban . Oké én műhelyben dolgozok"
Egy műhelyben dolgozol három pulcsiban... Hogy tudod ezt összehasonlítani egy ülőmunkával, ahol a nőci végig egy helyben van egy szál blúzban, vagy max egy pulcsiban?
"A néni a piaci asztalon sárgarépát árul télen nyáron, és kint van... A munkahelyemtől nem messze meg karácsonyi vásár van, ott egy kiscsaj 6-tól 15-ig (illetve tovább) egy háromoldalú sátorban csomagolópapírt árul 0 fűtés mellett..." - A néni a piacon maga választotta, ha nem akar fagyoskodni, akkor nem megy ki árulni. A karácsonyi vásárba elszegődött kiscsaj szintén tudta, hogy mire vállalkozik, tehát nem összehasonlítható, kis mértékben sem. Ha én elmegyek egy irodába dolgozni, akkor jogos az elvárásom, hogy munkakezdéskor megfelelő munkakörülmények várjanak.
Én nagyobb irodaházban dolgozom, távfűtés van. Múltkor karbantartás miatt 1 napig egyáltalán nem volt fűtés, így sem ment le 5 fokra a hőmérséklet, teljesen kibírható volt, ettől függetlenül délben szóltak, hogy haza lehet menni, mivel nem biztosította fűtés. És akkor még nem voltak éjjel mínuszok...
"A munkahelyemtől nem messze meg karácsonyi vásár van, ott egy kiscsaj 6-tól 15-ig (illetve tovább) egy háromoldalú sátorban csomagolópapírt árul 0 fűtés mellett..."
Az nem zavar, hogy ők eleve úgy készülnek ezekre a munkákra, hogy a hidegben kell lenni, és kabátban, téli ruhákban vannak ott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!