Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Titeket zavarna, ha a kollégát...

Titeket zavarna, ha a kollégátok mindig a könnyebb munkafolyamatokat választaná?

Figyelt kérdés

Ketten takarítunk egy általános iskolában, együtt kerültünk oda dolgozni, szóval nincs az hogy én később mentem volna oda.

Az utóbbi pár hétben azt vettem észre, hogy kollégám mindig a könnyebb munkát választja. Felmosó vagy porszívó használatát 95%-an rám hagyja, ahogy a mosdókat is én takarítom ki 4 szinten.

Minden reggel át kell törölni vizes ronggyal a táblákat, hogy a krétapor ne maradjon rajta.

Na ezzekkel foglalkozik a munkatársam. Ha letörölte egyik helyiségben, megy a következőbe és így tovább, én meg hátramaradok a többivel (táblát letörölni kb. 5 perc, de a sepregetés/felmosás vagy porszívózás, amiből valahogy nem veszi ki a részét, ez 2-3* ennyi ideig tart nekem, hisz nem olyan kicsik azok a termek, és padok alatt is normálisan ki kell takarítani a koszt, ha úgy van).

És kezdem már most azt érezni, hogy hülyére vesz engem, és kihasználja hogy szeretek takarítani.

A napokban beszélni szeretnék vele, hogy ne mindig csak a táblákat törölgesse, mert az semeddig se tart, az egyáltalán nem megterhelő munka. És egyformán vegye ki mindenki a részét.

Nekem meg már kezdenek görcsbe állni az ujjaim, mert én végzem a takarítás nagy részét.

Köszönöm, ha végigolvassátok!

Ti hogy gondoljátok, Kedves Válaszolók?

Az előző munkahelyeimen is sokszor éreztem azt, hogy kihasználnak, vagy hogy a másik jóval kevesebbet csinál mint a többiek, és mindig a baj volt belőle.

2021. nov. 21. 09:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Elképesztő, hogy mennyi területen vannak kihasználások.. csak azért mert valaki pár évvel idősebb (és itt nem a 60 éves korosztályra gondolok), kevesebb, vagy könnyebb munkát kellene önszántából választania...

Korabbi mhnakehlyemen több10 kilókat emelgettem, volt olyan feladat amit csak velem vegeztettek a munkatársaim. Mikor hangot adtam neki, és hogy nincs odaírva a nevem, hogy azt csak én végezhetem, kiröhógtek, gúnyolódtak rajtam hetekig. Ott is hagytam a fenébe egy idő múlva azt a helyet. Na meg arra jó voltam hogy munkába menet a boltból vigyek már nekik ezt-azt hogy enni tudjanak ebédidőben.

2021. nov. 21. 13:19
 12/13 anonim ***** válasza:

10 es vagyok

Nálunk még az is van, hogy ugye mikor felveszik az embert előtte körbevezetik, megmutatnak mindent, elmagyarázzák stb.

Öregeknek is, lányoknak is, ők aláírják, jönnek dolgozni, aztán ők ezt nem, azt nem, őt nem rakják ide, mert öreg, őt nem rakják be, mert lány stb.

Akkor minek vették fel? Miért irja alá? Na mnidegy, szarik mindenki mindenre, aki meg jobb munkaerő, az ugyanannyi pénzért menjen mnidenhová is, mert ő jó és bevállalja...

És ez nem is itthon van, hanem Ausztria egyik legnagyobb élelmiszerellátó cégénél. Röhej. Ugyanaz a szar, mint itthon csak jobb a fizu.

Nem kicsit csalódás egyébként, mert nagyon sokan köztük én is azt hittem, hogy egy ennyivel fejlettebb országba másként megy a dolog, de hát a nagy szart ám. Tele van iylennel, meg csalásokkal, szar szerződés, szar elszámolás... Na de mnidegy is :D

2021. nov. 21. 17:06
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
12: 5-ös és 6-os vagyok. A casinó éttermes mosogatás Hollandiában volt. A gyár még otthon.
2021. nov. 21. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!