Miért nem megy táppénzre? A férje igazolt covidos,de neki van oltasa nem kell karanténba lennie
Azért az erős túlzás, hogy ha be van oltva, akkor nem adja tovább.
Párom oltott. A nem oltott haverjától elkapta, nagyon enyhén, de lettek tünetei, covid teszt pozitív. Én szintén oltva vagyok, bár nem költöztünk szét, amennyire lehehetett, kerültük a kontaktot, de én is pozitív lettem. Tünetem mondhatni nem is volt, amikor a páromnak pozitív lett a tesztje, az enyém még negatív.
A szabály szerint mehetettem volna dolgozni, és csak akkor kellett volna tesztelni, ha tünetes leszek. De nyilván eü dolgozóként ennél egy kicsit több eszem van, így a másnapi munka előtt megint teszteltem, ami meg pozitív lett.
Szóval szerinted normális lenne az, hogy bemegyek dolgozni és lefertőzöm a kollégáim meg a betegeket? Micsoda ötlet. Pedig a kormány szerint ez így működik.
Nálunk is ez volt. Van kártyám, párom tesztje pozitív. Elmentem tesztre és pozitív voltam én is. Na akkor már karantén.
Nekem táppénz sincs mert vendéglátásban nem divat. Inkább eladtam valamit ami fedezi a kieső napokat. Nem fertőztem végig a csapatot meg az összes vendéget. Ugyanúgy fertőz az oltott is. Az új szabály hülyeség.
Kezdjük azzal, hogy oltottként nem
írják ki táppénzre, hiába kontaktszemély.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!