Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális az hogy egy alkalmazo...

Normális az hogy egy alkalmazottal azt csinál a főnöke , amit csak szinte akar ?

Figyelt kérdés

Az tény , hogy alkalmazottként nagyon is ki vagyunk szolgáltatva a vezetőink terén !

Amikor azt mondják , ide menj , azt csináld , ezt hagyd abba , állj neki a másiknak , menj a másik géphez , de igyekezzél , miért nincsen még készen a munka , szedd össze magad , pörögjél fel , vegyél be valami gyorsítót , mert különben súlyos következményei lesznek meglátod - stb !!!

Alkalmazott ként ezeket mind - mind el kell tűrnünk ? Ez így normális dolog és elfogadott ?

Én pl: elmondtam a vezetőimnek , hogy én ha gyorsabban végzem a munkámat , akkor nem tudok kellő minőséget vállalni , ugyanis ha a jelenlegi tempómnál gyorsabban kell dolgoznom , ráadásul folyamatos noszogatás mellett , akkor én már kapkodni kényszerülök ! Ami másrészt nagyon idegesít !

Na ekkor azonnal le akartak váltani , de egyik kollégámat sem tudták rá venni , hogy le váltson , így maradt a további noszogatás és fenyegetés !

Elküldeni , nem küldtek el , nem tudom mi az oka , talán nincsen meg még a megfelelő ember a helyemre , meg talán számít az is valamit , hogy 20 éve vagyok már a cégnél .

Szóval azt gondolom , hogy csak annyit csinálhatunk ilyen esetben , hogy mi alkalmazottak , munkahelyet váltunk ha tudunk .

Amikor szabadság kell , vagy kapunk , vagy nem !

De amikor a vezetők gondolnak egyet , akkor kiírnak néhány napot , tehát még a szabadságunkat is ők határozzák meg , továbbá azt is , hogy mikor és meddig lehetünk otthon a családdal , éjjel alhatunk e , vagy nappal , vagy be kell számolni miért voltunk kissé tovább a wc . n !

De olyan is előfordult , hogy beteg voltam és nem engedték , vagy is javasolták , hogy orvoshoz ne menjek , mert akkor biztosan kiír betegszabadságra ,, de a döntés az enyém , ám akkor legyek vele tisztában , hogy viselnem kell a következményeket !

Szóval emberek , mi ez ???

2021. nov. 16. 22:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10# / Kérdező: Sokat.

Van erre valamilyen jogszabály, pontosan nem tudom a számokat, de az fix, hogy jár a végkielégítés. Ha jól tudom megvan mennyi folyamatos munkaviszony után hány havi bér a végkielégítés összege.

Te esetedben a 400 ezres nettóval én alsó hangon laikusként milliókra saccolnék.

2021. nov. 17. 23:44
 12/16 A kérdező kommentje:
Milliók ? - úr isten , az valóban nem kevés pénz ,, akkor lehet , hogy az a céljuk , ha állandóan noszogatnak , akkor idővel már annyira megelégelem , hogy nem bírom tovább és magamtól megyek el !
2021. nov. 18. 11:00
 13/16 anonim ***** válasza:

Több, mint valószínű ez a tervük :)

Olcsón akarják megúszni.

2021. nov. 18. 17:02
 14/16 anonim ***** válasza:
10 év után van 2 havi fizetésnek megfelelő végkielégítés, 20 év után lehet 4 havi, ebben nem vagyok biztos.
2021. nov. 18. 22:04
 15/16 A kérdező kommentje:
Nos hát , köszönöm a felvilágosítást , ezen el kell gondolkodnom azt hiszem .
2021. nov. 19. 00:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Nincs mit, sok sikert!
2021. nov. 19. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!