Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Voltál már táppénzen úgy,...

Voltál már táppénzen úgy, hogy nem voltál beteg?

Figyelt kérdés

A kérdés a lelkiismeretem lecsendesítése miatt íródott. 😃

Mennyire gyakori ez a dolog? Mert én eddig csak úgy voltam táppénzen hogy valóban beteg voltam.

Főnököddel megosztottad ezt az infot? Vagy higgyék csak azt, hogy beteg vagy?

Jövő hónapban táppénzre akarok menni, mert elkezdődik a vizsgaidőszakom, szabadságom már nulla, és kell legalább másfél hét a készülődéshez. Januárban már szabira megyek, mert onnan már szerencsére lesz. Tanulmányi szabim nincs és főállásban dolgozom.

2021. nov. 16. 08:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%
Nem. Még nem voltam táppénzen soha, ha beteg vagyok, akkor vagy megyek ugyanúgy dolgozni vagy ha nagyon beteg vagyok, akkor kiveszek rá szabadságot.
2021. nov. 16. 16:42
 12/20 anonim ***** válasza:
51%
Teatileg nem, de lelkileg beteg voltam/vagyok. Most is táppénzen vagyok, próbálom összekapni magam.
2021. nov. 16. 16:49
 13/20 remetdol ***** válasza:
30%

"Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Úgyis megoldják"

De legyen lelkifurdalásod! Hovatalos adatok szerint ez a táppénzcsalás évente több milliárd forintot vesz ki abból a kasszából, amiből az igazi betegek kezelését és ellátását kellene finanszírozni. Hamár a tisztesség távol át tőled, azért lelkifurdalásod lehetne, hogy a közös kasszából "lopsz".

2021. nov. 16. 17:04
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
Soha nem voltam még táppénzen. Nálunk nincs olyan. Az orvos sem lát el, így duplán nincs.
2021. nov. 16. 17:38
 15/20 anonim ***** válasza:
62%

Igen, de nem tipikus "munkahelyen".

Munkaügy által indított tanfolyam volt, ahol álláskeresési juttatást kaptunk, és ha valaki beteg volt, akkor táppénzre kellett menni.

Ez a tanfolyam tele volt idióta drogos, alkesz, félőrült emberekkel akik csak a létszám miatt voltak bent, szóval elég sűrűn látogattam a doktor nénit 😅

2021. nov. 16. 18:21
 16/20 anonim ***** válasza:
33%
Igen voltam. Pl amikor a szakdogamat irtam es egy hetig azt momdtam, hogy beteg vagyok. Vagy amikor nagyon nem volt kedvem dolgozni es nem akartam szabit elhasznalni
2021. nov. 16. 19:57
 17/20 anonim ***** válasza:
Én csak akkor mentem táppénzre ha témyleg beteg voltam,bár alig több mint két éve dolgozok.Alapvetően kedveltem az összes munkahelyemet,szabadságom mindig volt és nem volt olyan fontos dolgom ami miatt ilyen módszerhez kellett volna nyúlnom.
2021. nov. 17. 05:08
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megnyugtatóak.

13-as válaszolónak üzenem, hogy jelenleg az oltatlan covidosok veszik el tőled és tőlem a normális egészségügyi ellátáshoz való jogot a kapacitások leterheltsége miatt. Ezért járunk már csak magánpraxisokba pl. De természetesen nem akarok politizálni, csak kicsit erősnek érzem a párhuzamot.

En “csak” tanulás miatt leszek otthon, nem lógni fogok. Szerencsére ez nem az a hely, ahol ne tudnák megoldani a helyettesítésemet, ezért senki nem fog többet jönni.

2021. nov. 17. 07:52
 19/20 anonim ***** válasza:
33%

18

Ez a volt/jelenlegi kormány fő problémája, más országokban okés az egészségügy.

Ugyanez igaz a 13-as "táppénzcsalásos" párhuzamára, mivel annyira gatya az egészségügy hogy ilyen apróságokat is megérez, más országokban is szeretnek lógni az emberek, ne hogy azt hidd :D

Svájvot tudom felhozni példaként, mivel ott éltem egy ideig.

2021. nov. 17. 11:26
 20/20 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, Covid sza..rság előtt is nagyon tré volt az "egészségügy". Most csak jobban látszik a hiányosság.

Pl. rengeteg olyan esetről hallani, hogy a betegeknek kell bevinni magukkal wc-papírt, lepedőt, esetleg más eszközt, mert a kórház nem biztosítja, nincs rá pénze.

Km hosszú volt eddig is a várólista.

Nem kéne azt a hazugságot ismételgetni, amit a politikusok vagy a mainstream média mond állandóan, nem az oltatlanok miatt tart itt jelenleg az "egészségügy".

Mi a fszért bocsátottak el nem olyan régen több ezer egészségügyi dolgozót? Most pluszba rájött erre a kényszerítő kötelező oltás is, amikor újabb dolgozók mondtak fel.

Szakember hiány van, de nyugodtan rúgjuk csak ki a továbbiakban is a dolgozókat. 🙄😒

2021. nov. 17. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!