Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Voltál már táppénzen úgy,...

Voltál már táppénzen úgy, hogy nem voltál beteg?

Figyelt kérdés

A kérdés a lelkiismeretem lecsendesítése miatt íródott. 😃

Mennyire gyakori ez a dolog? Mert én eddig csak úgy voltam táppénzen hogy valóban beteg voltam.

Főnököddel megosztottad ezt az infot? Vagy higgyék csak azt, hogy beteg vagy?

Jövő hónapban táppénzre akarok menni, mert elkezdődik a vizsgaidőszakom, szabadságom már nulla, és kell legalább másfél hét a készülődéshez. Januárban már szabira megyek, mert onnan már szerencsére lesz. Tanulmányi szabim nincs és főállásban dolgozom.

2021. nov. 16. 08:56
A kérdező szavazást indított:
igen
igen, gyakran
nem, kizárólag betegen veszem igénybe a tp-t
betegen is bejárok dolgozni
43 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%

1 szer voltam.

Pènteken elmentem bulzni, ès nagyon beittam Reggel hívtak fel, hogy dolgozom. Hàt elfelejtettem, hogy munka van. Bementem, de nem voltam jó. A főnököt felhívtam, elmondtam mi volt. Ő mondta, hogy legyen tàppènz.Utànna tudta, hogy ha azt mondom beteg vagyok akkor az vagyok, azt is elmondtam mindig ha elaludtam. Amúgy a buliba làtott, úgyhogy ha kamuzok, egyből bukta lett volna.

2021. nov. 16. 09:04
 2/20 anonim ***** válasza:
51%
*dolgoznom kell.
2021. nov. 16. 09:05
 3/20 anonim ***** válasza:
85%

Igen, viltam olyan munkahelyen (nem diplomás) ahol kiírogatták a szabadságokat és nem tudtuk kivenni.

Hát megildottam.

2021. nov. 16. 09:05
 4/20 anonim ***** válasza:
66%

Alapvetően nem, de tavaly hazakuldtek 2,5 honapra(veszelyeztetett vagyok és beijedt a vezetőség a covidtól).

Addig táppénzen voltam.

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Úgyis megoldják. Nem te vagy az első aki ilyet csinál.

2021. nov. 16. 09:11
 5/20 anonim ***** válasza:
74%
Voltam. Gyárban, húszas éveim elején, a nekem járó 20 nap szabi pont belement a nyári és a téli leállásba, így plusz kivehető nem maradt. Így megoldottam kamu beteget jelentéssel. Meg egyszer egy étteremben, ahol jól tudtam, hogy úgysem adnak szabadhétvégét, amikor egy koncert miatt kellett, így kapásból beteget jelentettem, hogy minél kevésbé legyen gyanús, majdnem egy teljes hétre.
2021. nov. 16. 09:37
 6/20 anonim ***** válasza:
51%

Részben igen. Volt egy rövid irattári munkám, amit átmenetinek tekintettem, és vártam más jelentkezésekről is interjúra visszahívást. Nem adták ki a részarányos szabadságaimat év végére, amire törvény is kötelezi a munkáltatót. Mivel amúgy is előjött a porallergiám (vastagon állt a por mindenhol), köhögtem, tüsszögtem a munkakörülmények miatt, és nem biztosítottak védőeszközt, kiírattam magam táppénzre, és elmentem interjúra másik céghez, ahova fel is vettek egyből.

Szóval igazából azért részben, mert volt egészségügyi probléma is, amivel akkor talán még tudtam volna dolgozni, de tartós ott maradás esetén állandósult betegség alakult volna ki, így a táppénz részben indokolt volt, de nem ez volt az elsődleges ok, hanem az, hogy visszatartották a szabadságokat, és behívtak máshova interjúra.

2021. nov. 16. 09:45
 7/20 anonim ***** válasza:
90%
Egyszer kamuztam eddig ilyesmit. Műtötték a kutyánkat, a férjemmel pont azelőtt voltunk 1 hét szabin, szóval én elmentem 1 hét betegállományba, mert nem akartam egyedül hagyni a kutyát egy komoly műtét után.
2021. nov. 16. 09:45
 8/20 anonim ***** válasza:
68%

Egyszer voltam, mert haldokló anyukámhoz jártam be a kórházba, halála után pedig próbáltam összeszedni magam.

3 hétig voltam így táppénzen.

Főnököm tudott róla, nem csinált belőle ügyet.

2021. nov. 16. 11:51
 9/20 Metionin ***** válasza:
51%

Én még sosem voltam táppénzen. Nem vagyok beteges, egyszer kellett egy hét szemműtét miatt de azt rendes szabiban vettem ki, mert amúgy sosem tudtam elhasználni a szabikat.

Amúgy ha rendes a doki és kiír, akkor ilyen esetben mint a kérdezőé vagy a 7.válaszolóé, lazán elmennék táppénzre, főleg hogy betegség miatt nem szoktam.

2021. nov. 16. 14:18
 10/20 anonim ***** válasza:
70%
Igen, mert kiégtem a melótól.. nem voltam beteg, csak gyűlöltem bemenni. Azt mondtam, hogy beteg vagyok.
2021. nov. 16. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!