Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a próbaidő max időtartama...

Ha a próbaidő max időtartama három hónap lehet és nincs kollektív szerződés hogy lehet nekem 4 hónap a próbaidőm, szerződésbe benne van?

Figyelt kérdés

A jogszabály egyértelmű. 3 hónap max a próbaidő. kivéve ha van kollektív akkor 6 is lehet.

Na de nincs kollektív nekem mégis 4 hónapot írnak elő. És feketén fehéren ott van ...

????

2021. nov. 8. 07:29
 1/5 A kérdező kommentje:
rákérdeztem van-e kollektív. nincs. hát akkor??
2021. nov. 8. 07:30
 2/5 anonim ***** válasza:
81%
Hát akkor? Nincs kérdésed, tudod a választ. Pá.
2021. nov. 8. 07:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A próbaidő, ha nincs külön a szerződésben kikötve, akkor 3 hónap, de a szerződésben külön pontban el lehet tőle térni, de csak max 6 hónapig. Szóval, ha a szerződésbe a 4 hónap van belefoglalva és te ezt aláírtad, akkor, az érvényes rád a MT-től függetlenül.
2021. nov. 8. 08:08
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
3, csak ksz esetén lehet a szerződésben három hónapnál több.
2021. nov. 8. 08:11
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

És akkor most mi van?

Akarsz ott dolgozni vagy nem?

Ezt az általad elfogadott 3 hónap alatt is el tudod dönteni.

Egyébként ismerek olyan céget a településünkön, amelyik a próbaidő utolsó napján felmondja a munkaviszonyt, mert csak időszakos munka miatt van szüksége emberekre és így oldják meg problémamentesen.

Aztán 2-3 hónap múlva megint felveszik őket.

Ezt mindenki tudja róluk, így is kalkulálnak a dolgozók, mert jól fizetnek és jobb mint a semmi.

Ha ott is ilyesmi lehet mögötte Kérdező, akkor gondold át, hogy mész vagy maradsz, de ha pillanatnyilag nincs más, akkor van 4 hónapod keresgélni.

2021. nov. 8. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!