Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan főnökről, aki, ha egy dolgozó próbál kicsit közvetlenkedni vagy megejt egy poénnak szánt megjegyzést, emelt hangon rászól, és kirúgással fenyegeti? Volt már dolgotok ilyennel?

Figyelt kérdés

Én láttam már ilyet kétszer-háromszor. Például amikor évekkel ezelőtt közmunkát végeztem, akkor az ottani főnök eléggé sznobos volt. Az eligazításkor, amikor elmondta beosztásokat, volt hogy az állandós dolgozók közül valaki megejtett egy poént (Nem bunkó poént, teljesen kultúrált módon tette, jópofa, vicces volt.), erre ő rászólt, hogy legyen szíves abbahagyni az ilyen megnyilvánulásokat. Emlékeztetné, hogy ő a főnök, amaz meg az alkalmazott. És ebből következőleg akár azonnali hatállyal is elbocsájthatja, ha úgy tetszik. Ő kiadja a munkát, a dolgozó pedig megcsinálja. Aki ezt nem így képzeli el, az nyugodtan elmehet. Hasonlóan nyilvánult meg, amikor egyszer valaki véletlenül letegezte.

Az ilyenről mi a véleményetek? Minek megy egyáltalán főnöknek, ha ennyire biorobot módon képzeli el a viszonyt az alkalmazottakkal?

2021. okt. 24. 10:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10: De ez konkrétan hogy kapcsolódik a kérdésemhez?
2022. jan. 10. 10:57
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, a közmunkások alja, pofátlan emberek, nem szabadszájúak...
2022. jan. 11. 07:11
 13/16 A kérdező kommentje:
12: De akkor ott egy teljesen kultúrált, szalonképes poén hangzott el a dolgozótól, nem alpári bunkó beszólás.
2022. jan. 11. 07:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Az említett főnöknek gondolom az volt a nézete, hogy közmunkásokkal keményen kell bánni, katonás fegyelemmel, különben elkanászodnak. Megjegyzem, igaza van, mert eleinte csak 1-2 poénnal indítanak, aztán jön a bizalmaskodás, a nyalizás és a lógás (lécci főnök, csak negyedórával korábban megyek el/később jövök, csak még elszívom ezt a cigit, megeszem a kajámat stb.). Ha megtartja az 5 lépés távot, akkor meg se próbálnak nála bliccelni.

Kissé erős, terrornak is érezhető a fenyegetés, de aki felveszi a ritmust, az hamar megszokja.

2022. jún. 30. 13:31
 15/16 A kérdező kommentje:
14: Akkor is a legjobb megtalálni az egyensúlyt. (Ahogy írtam, volt azért rendes főnök is.) Aki ennyire csak végletekben tud gondolkodni, az nem való főnöknek, se közmunkába, se sehova.
2022. jún. 30. 15:20
 16/16 anonim ***** válasza:
77%
#13: Igen, ami egy közmunkásnak nem alpári vagy bunkó, az egy tanult embernek lehet az
2022. júl. 3. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!