Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az ilyen kollégáknak konkrétan...

Az ilyen kollégáknak konkrétan mi a baja, vagy hogy kéne erre reagálni?

Figyelt kérdés

Legtöbb emberrel kijövök, pozitív személyiségem van alapjáraton, de néha olyan emberekkel fúj össze a szél, akiknél nem tudok mit reagálni konkrétan.

Például köszönök, elkezdenek belekötni a személyes dolgaimba.

Nem szólok vissza, mert munkahely és nem érdekel túlzottan.

Aztán legutóbb olyannal találkoztam, aki abba kötött bele, hogy keveset keresek, meg minek ilyen autóm van, miért élek olyan életet amilyet, miért nem akarok gyereket, meg hogy a helyemben felkötné magát mert neki a gyerekek a legfontosabbak.

Legjobb, mikor abba kötnek bele, hogy szoktam e "b*szni", mikor ez tökre privát dolog.

Nem szoktam mit tudni szólni ezekhez, igazából annyi, hogy felvállalom a hobbijaim és hogy introvertált személyiség vagyok, tehát nekem nincsenek emberi kapcsolataim és jól elvagyok egyedül, nem akarok családot meg hasonlók.

Nem szoktam visszaszólni, mert én elfogadom az emberek véleményét, személyét, és ő szegénységük, hogy ilyen személyiségük van, én meg örülök a sajátomnak. Nem is beszélve arról, hogy az ilyen emberek még veszélyesek is lehetnek.

Ettől független valahol zavaró, mert szeretem a nyugalmat és utálom, ha beleszólnak a dolgomba. De nem tudom behazudni egyszerűen, hogy engem érdekelnek az "átlagos" dolgok, mert látszik is rajtam, hogy egy zárkózott személyiség vagyok.

Ti mit gondoltok az ilyenekről?

Úgy ítéltem meg, hogy ezeket néha meg kell élni, mivel nekem segít tartást adni, ha büszkén felvállalom milyen ember vagyok, körülöttem meg had vergődjönek.

Mintha amúgy ilyenkor irigyek is lennének, hogy én "szabad" vagyok mondhatni és magamra költhetem a pénzem, vagy nem tudom.

Nagyon utálatos az ilyen közvetlen rosszindulat szerintem...

2021. okt. 23. 09:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Vitába szállni fölösleges is, mert elkezdik a silány dolgaikat sorolni, hogy "kimaradsz minden jóból".

Visszamondom, hogy "te is"

Aztán már nem tudom megindokolni, hogy mikből marad ki, mivel annyira megosztó hobbijaim vannak, hogy nem is szeretem elmondani sehol, mivel hozzám tartoznak. Ez a különbség ugye.

Legközelebb bele se kavarodok ilyenbe.

2021. okt. 23. 16:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
9: Na igen. Én gyári munkás létemre is könyvtárba jártam, meg világéletemben szerettem művészfilmeket nézni. Mégis, amikor egyetemistákkal kerültem egy társaságba, amikor meghallották, hogy gyárban dolgozom, volt aki úgy nézett rám, mintha azt hallaná, hogy bérgyilkosságokat vállalok.
2021. okt. 23. 16:01
 13/18 anonim ***** válasza:
36%

Az introvertált nem azt jelenti, hogy nincsenek emberi kapcsolataid.

Előbbi egy személyiség jegy, utóbbi már pszichológiai probléma.

2021. okt. 23. 16:02
 14/18 A kérdező kommentje:

12-es

hát igen, engem nem nagyon érdekel, hogy munkám alapján mibe meg hogyan néznek. Én próbáltam olyat találni, amit tudok csinálni, laza, meg fizet is valamennyit, mert amúgy semmihez nem értek meg nem is érdekel az élet ezen része.

Én is inkább annak élek, amiket szeretek csinálni, nekem a munka másodlagos.

Cserébe lehet le kell néha nyelni ilyen embereket.

Csak kíváncsi voltam, hogy ki hogyan reagálná le, mert néha önértékelési problémáim vannak és pl. ha nem úgy reagálok le valamit, mint valami "tökéletesség" akkor gáznak érzem magam.

De szerintem jó volt az ignorálás.

2021. okt. 23. 16:04
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
11: Ja, például ha szeretsz olvasni, rajzolni, kultúr vagy szakkörökbe járni, rajzolni vagy festeni, erre az ilyenfajta alacsony intelligánciájú emberek rendszerint azt reagálják, hogy "Inkább pinákra vadásznál ilyen hülyeségek helyett." Tapasztalat.
2021. okt. 23. 16:04
 16/18 A kérdező kommentje:

13 miért is lenne pszichológiai probléma, hogy én a "remete életmódban" érzem jól magam?

Mikor voltak barátaim/haverjaim általában megszakadtak a kapcsolatok, mert nincs kedvem sehova járni.

Általában csak munkahelyen szoktam ismerkedni, azt is azért, hogy a munkakörnyezetet jobbá tegyem vele.

Nem értem mi a problémád neked is ezzel.

Emellett meg senki nem mondta, hogy ez az introvertált jelentése.

Az introvertált csak annyit takar, hogy jobban érzem magam a belsőmre összpontosítva és magamban, mintha másokkal foglalkoznék.

Ebből adódóan meg sok olyan tevékenységem van, ami kilövi az emberi kapcsolatokat, mert vagy nem jönnek össze, vagy nem akarom, hogy össze jöjjönek.

Szerintem inkább az a pszichológiai probléma, ha ezen nem lát át valaki.

2021. okt. 23. 16:07
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tűnsz mentális betegnek, te egyszerűen ilyen intro jellem vagy és kész. Sajnos nagyon sok ember képtelen elfogadni, hogy nem mindenki úgy éli az életét, mint a tucatemberek, és emiatt kötözködnek, leminősítik a másikat. Főleg a primitívebb emberekre jellemző ez. Bele akarnak illeszteni a saját kis kockavilágukba, és mikor rájönnek hogy nem megy, idegesek lesznek. Ez nem a te hibád, ne foglalkozz vele. Buta emberek mindig voltak, mindig lesznek.
2021. okt. 23. 20:50
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm 17-es! :D
2021. okt. 23. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!