Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha elengedték a felmondási...

Ha elengedték a felmondási idömet, azt illik bevallani az uj munkahelyemen és hamarabb kezdeni?

Figyelt kérdés
Korábban azt mondtam, hogy 3 hét mulva tudok kezdeni az uj helyen de a.cégem végül elengedte a.30 napos felmondási idömet. Bevalljam ezt az uj helyen vagy füllenthetek rola? Köszi a válaszokat.

2021. okt. 18. 14:23
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Én már napok ota tudom, hogy elengedik a felmondási idömet. Ennek ellenére azt kamuztam az uj helyen h 3 hét a felmondási idöm és akkor tudok kezdeni. Az a kérdés h most mit csináljak? Mostmár maradjak a kamunál vagy mondjam meg az igazat és kezdjek kicsit hamarabb?
2021. okt. 18. 15:07
 12/19 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy kicsit tulgondolom a dolgot. De nem voltam még ilyen helyzetben. Továbbra is nagyon köszönöm a válaszokat.
2021. okt. 18. 15:08
 13/19 anonim ***** válasza:
52%
Mondd azt, hogy tudsz kezdeni elsején. És azt könnyenb kalkulálni is.
2021. okt. 18. 15:10
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi van ha az új hely talál olyat, akire nem kell várni? "Két szék között a pad alá" esete?
2021. okt. 18. 17:20
 15/19 anonim ***** válasza:
92%
14: Mondjuk éppen ezért, én addig fel nem mondanék, amíg alá nem írtam az új hellyel szerződést.
2021. okt. 18. 17:34
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó pontosan. A szóbeli megállapodás szerintem semmi ill általában ajánlatot adnak abban van a kezdő időpont gondolom.
2021. okt. 18. 17:44
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
15+16 A kérdező leírta, hogy semmit nem írt ala az új helyen, így ezzel elkéstetek.
2021. okt. 18. 18:01
 18/19 anonim ***** válasza:
17: Csak hogyha így áll a helyzet, akkor lehet jobban teszi, ha mégis inkább szól, hogy korábban kezd.
2021. okt. 18. 18:22
 19/19 anonim ***** válasza:

"Korábban azt mondtam, hogy 3 hét mulva tudok kezdeni az uj helyen de a.cégem végül elengedte a.30 napos felmondási idömet. "

Tehát Te kérted a munkáltatótól, hogy a felmondási időtől tekintsen el. Más módon az nem lehetséges, hogy eltekint tőle, mert önkényesen nem teheti meg.

Az, hogy van felmondási időd és az alatt a munkavégzési kötelezettség alól mentesít a munkáltató annyit jelent, hogy a felmondási idő végén szűnik meg a munkaviszonyod, viszont addig nem kell dolgoznod és bérezés is jár rá.

Az, hogy a felmondási időtől a kérésedre eltekint a munkáltató annyit jelent, hogy a kérésednek (megállapodásotoknak) megfelelő időpontban szűnik meg a munkaviszonyod, nem pedig akkor, amikor törvény szerint a felmondási időd lejárna. Ennek a kérésnek nem köteles eleget tenni a munkáltató, továbbá önkényesen nem dönthet így, csak a dolgozó kérésére.

Ha van kedved előbb kezdeni az új helyen, akkor jelezheted, hogy sikerült megoldanod, hogy előbb kezdj. Ha nem akarsz, akkor ne jelezd. Abban az esetben, ha rákérdeznek majd, megmondod, hogy már nem akartál bekeverni az előzetesen megállapodott kezdési időponttal attól függetlenül, hogy a volt céged eltekintett a felmondási időtől.

Nem kell túlreagálni a dolgot.

2021. okt. 22. 03:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!