Elnézik a cégnél az egész napos hiányzást, ha kivizsgálásokra megyek majd nem tudok mivel eljutni a munkahelyre?
Ez minimum egy szabadság, vagy pihenő napnak felel meg. Miért nem lehet egyszerűen szabira menni, ha ilyen jellegű problémáid vannak?
Sehol nem nézik el a hiányzást.
Az ilyesmit az ember előre jelzi, megbeszéli a munkáltatóval. Ha nagyon hirtelen jött, ami a 10+ éves várólisták mellett nehezen elképzelhető, akkor is telefon, és megbeszélitek.
Olyan, hogy csak úgy nem mész be, és se kép se hang, az semmilyen munkáltatónál semmilyen indokkal nem elfogadható, hacsak épp el nem ütött a villamos vagy ilyesmi.
Szólni kell. Amikor nekem urológiai műtétem volt, ami három hétre kivett a munkából, akkor előre megbeszéltem a főnökkel, hogy addig táppénzen leszek, míg jobban nem vagyok.
De amúgy hogy érted, hogy nem tudsz mivel eljutni a munkahelyre? Mert amúgy mivel jutsz el?
Nálunk előre szokás szólni és főnökkel megtárgyalni mi legyen.
Munka mennyiségétől függ mi szokott lenni, általában ezek egyike:
-betegszabi
-rendes szabi
-fizetetlen szabi
-ledolgozás
-esetleg munkaügyi alkalmasságihoz sorolja ha olyan fajta kivizsgálás
-néha csak úgy elenged ha amúgy sincs sok munka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!