Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg annyira nehéz szakácsk...

Tényleg annyira nehéz szakácsként dolgozni, vagy el van ez kissé túlozva?

Figyelt kérdés

2021. okt. 16. 20:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentől függ. Egyedül kell-e vinni a konyhát, vagy le vannak osztva a posztok, van-e kézilány/konyhai kisegítő. Hány órás a munkaidő, milyen jellegű az étterem (keleti, olaszos, magyaros stb), sikeres-e az étterem (sok rendelés van-e).:)


Ráadásul álló munka.

2021. okt. 16. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Ha a pályaválasztáson gondolkodsz, nyugodtan kéredzkedj be egy étterembe hétvégére ingyenmunkára. A legegyszerűbb munkákat fogják rád bízni (krumplipucolás, mosogatás...), de látod, hogy a szakács mit dolgozik, mennyit, milyen hangulatban, milyen munkabeosztásban. Sőt, ki is faggathatod, hogy szerinte mi a jó a szakmában, és mi a rossz, illetve ha újrakezdené, akkor ugyanazt választaná-e.
2021. okt. 16. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
22%

2-es vagyok

Amúgy szerintem a felszolgálók munkája sokkal nagyobb szopás.

2021. okt. 16. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

Pörgős + a konyhán mindenki ordibál mindenkivel, a pincér a szakáccsal, a szakács a konyhai kisegítővel, a főnök mindenkivel.

Sok kezdő kollégát láttam már bőgni, de nem vészes ha bírod a pörgést meg a cigányos kiabálást egész nap.

2021. okt. 16. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
#4 Ez... nem igaz. Nem akarlak megbátani, de normális helyen tisztelik egymást az emberek és nem üvöltöznek veled bőgésig.
2021. okt. 16. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

Annyira nagy sz**s hogy kicsit szálltam itthon belőle.

Ausztriában melózok csak panziós konyhán .50-70 fő vagyunk elegen a munkára napi 8óra.Tök élvezhető és a nap végén meg köszönik a munkádat.

2021. okt. 16. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
igen. 16 óra munka amiből kb 14et fizetnek, kevés pihi, egész nap talpalás és cserébe ugyanúgy heti 4 munkanap mint a felszolgálónak, csak a fizu kevesebb
2021. okt. 16. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
25%
Ez az, éljen a gyári munka, buzdítsátok a népet, hogy rothadjon az agya a szalag mellet.
2021. okt. 16. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
87%

8-as vagyok, nyilván nem gyári szalagmunkára gondoltam alternatívaként, hanem más, hozzáadott értéket képviselő szakmunkára, ami igényel bizonyos szintű intelligenciát, vagy más extra készséget.


Megjegyzem, vendéglátósokat pl. nem vesznek fel szalagmunkára. Kapásból kuka sz önéletrajz. Nem foglalkoznak velük, mert más "dimenzióban" gondolkoznak (illetve egyáltalán gondolkoznak) ezért a tapasztalat azt mutatja, hogy totálisan alkalmatlanok a kreativitást nélkülöző robotszerű munkára, ezért a multiknak nem éri meg őket betanítani, mert pár hét, hónap után , valószínűleg otthagyják a gyárat.

Úgyhogy még csak véletlenül se a gyári munkát népszerűsítem, de saját ismeretségi körömben is, többen elhelyezkedtek logisztikában, építőiparban, komolyabb karbantartó csapatban, üzletkötőként, és eszük ágában nincs visszatérni a vendéglátásba!

2021. okt. 16. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!