Tényleg annyira nehéz szakácsként dolgozni, vagy el van ez kissé túlozva?
Sok mindentől függ. Egyedül kell-e vinni a konyhát, vagy le vannak osztva a posztok, van-e kézilány/konyhai kisegítő. Hány órás a munkaidő, milyen jellegű az étterem (keleti, olaszos, magyaros stb), sikeres-e az étterem (sok rendelés van-e).:)
Ráadásul álló munka.
2-es vagyok
Amúgy szerintem a felszolgálók munkája sokkal nagyobb szopás.
Pörgős + a konyhán mindenki ordibál mindenkivel, a pincér a szakáccsal, a szakács a konyhai kisegítővel, a főnök mindenkivel.
Sok kezdő kollégát láttam már bőgni, de nem vészes ha bírod a pörgést meg a cigányos kiabálást egész nap.
Annyira nagy sz**s hogy kicsit szálltam itthon belőle.
Ausztriában melózok csak panziós konyhán .50-70 fő vagyunk elegen a munkára napi 8óra.Tök élvezhető és a nap végén meg köszönik a munkádat.
8-as vagyok, nyilván nem gyári szalagmunkára gondoltam alternatívaként, hanem más, hozzáadott értéket képviselő szakmunkára, ami igényel bizonyos szintű intelligenciát, vagy más extra készséget.
Megjegyzem, vendéglátósokat pl. nem vesznek fel szalagmunkára. Kapásból kuka sz önéletrajz. Nem foglalkoznak velük, mert más "dimenzióban" gondolkoznak (illetve egyáltalán gondolkoznak) ezért a tapasztalat azt mutatja, hogy totálisan alkalmatlanok a kreativitást nélkülöző robotszerű munkára, ezért a multiknak nem éri meg őket betanítani, mert pár hét, hónap után , valószínűleg otthagyják a gyárat.
Úgyhogy még csak véletlenül se a gyári munkát népszerűsítem, de saját ismeretségi körömben is, többen elhelyezkedtek logisztikában, építőiparban, komolyabb karbantartó csapatban, üzletkötőként, és eszük ágában nincs visszatérni a vendéglátásba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!