Melyik munkát, munkahelyet választanátok?
10/- nem a 8-as vagyok, de azért ezen mosolyogtam.
havi nettó 150.000= évi 1,8m Ft. A budapesti lakások 35-40m alatt nincsenek. A havi törlesztő meg valóban 140-200 között mozog.
Szerintem nem mindegy, a fenti különbözet konkrétan a havi törlesztőd lenne... ÉS csak az, emellett még vannak havi költségeid, és jó lenne azért ha lenne más megtakarítás is, vagy hobbid, nyaralás. Vagy ha lesz gyerek.
Én pl konkrétan ezért váltottam, pedig elvoltam én is a munkahelyemen, de keveseltem a lakásárakhoz mérve a 300-at...
Tehát 1-2 évvel tudsz hamarabb hitelt felvenni (önerő). Ha gyereket említesz, ott valószínűleg 2 kereső felnőttről beszélünk, ha feltételezzük hogy mindketten keresnek 300 nettót, akkor bőven meg tudnak élni a törlesztő mellett.
1-2 év alatt nőtt a fizetésem 250-ről 400-ra (nt) nem érzek olyan óriási különbséget, mindkettőből kijövök és mindkettőből hosszú évek mire saját lakásom lehet.
Nyilván jobb többet keresni, de nekem 100k plusz nem érne annyit, hogy a szeretett munkámat leváltsam valami (ahhoz képest) sz@rra.
Persze, érthető, ha valaki nem akarja a szeretett munkáját xarra lecserélni.
Én csak azt mondtam, hogy nekem pl nem volt mindegy nettó havi 100.000 Ft megtakarítás. Ahol csak az albérlet havi 140 ezer + rezsi. :D
400-ból marad 260, 300-ból 160. És még mindig vannak költségek meg élni is kéne. (Persze ketten könnyebb, egyedül láthatóan kifejezetten nehéz ilyen fizukból megélni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!