Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Annak milyen következményei...

Annak milyen következményei lehetnek, ha egy éttermi alkalmazott a vendégek előtt balhézik össze a főnökével?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés.

Egy alkalmazottal szemétkedik a főnöke, rosszak a munkahelyi körülmények, a lényeg, hogy idegileg kikészül, és egyszer csak már nem bírja tovább. Ezért mindent lerak, és úgy dönt, hogy elhúz, nem tölt le felmondási időt. De előtte veszekszik egy sort a főnökkel, különféle szitkokat és trágár jelzőket kiabál rá. Esetleg még össze is tör valamit. És mindezt a vendégek szeme láttára és füle hallatára. Meg még mondjuk a vendégek felé is odaveti, hogy jobban tennék, ha elkerülnék ezt az éttermet, és még esetleg mond valami feketítő dolgot a főnökre és a helyre vonatkozóan.

Ennek milyen következményei lehetnek? A főnök beperelheti a dolgozót valamilyen címen?

2021. okt. 9. 12:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

De jól el lehet veled vitatkozni a semmin..

Kérdésedre kaptál választ? Igen. Akkor ne azon pattogj, hogy délelőttöt írtam-e, vagy estét.

Amúgy ha már így belejöttünk a kötekedésbe, akkor a vádlott sem vádlott. Maradjunk egyelőre csak aktív alanynál, elkövetőnél, vagy tettesnél.

2021. okt. 9. 15:04
 12/24 A kérdező kommentje:
11: Ez nem olyan kérdés, amit egy válasszal el lehet intézni. Jöhet esetleg valaki, akinek a munkahelyén már történt hasonló, esetleg alanya volt a dolognak valamelyik oldalon.
2021. okt. 9. 15:12
 13/24 A kérdező kommentje:
Mellesleg te nem egyszerűen csak válaszoltál, hanem burkoltan megvádoltál, hogy biztos azért teszem fel a kérdést, mert hogy én készülök elkövetni a leírtakat.
2021. okt. 9. 15:15
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Te paranoiás vagy.

Amúgy két kérdést is kiírtál. Bocs, ha preventív-szerűen fogalmaztam.

Az meg hogy így felkaptad a vizet.. na mindegy, nem folytatom.

2021. okt. 9. 15:21
 15/24 A kérdező kommentje:
Eleve fölösleges (és egyben provokatív) volt megemlíteni, ráadásul még közszemlére is tenni, hogy kiírtam már. És amúgy ez sem egészen igaz. Ott arról kérdezek, hogy jogilag hova tartozik a dolog, és általánosan vendéglátóipari egységet említek, nem konkrétan éttermet. Tehát nem ugyanaz a kettő.
2021. okt. 9. 15:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Egy anonim oldalon aztan hatalmas probléma, hogy "közszemlére" tettem.

Jogilag hovatartozására is kaptál választ (ami egyébként független attól hogy most étteremről, kocsmáról, vagy múzeumról beszélünk), úgyhogy most már tényleg befejezheted itt a hisztit.

2021. okt. 9. 15:44
 17/24 A kérdező kommentje:
16: Ki mondta, hogy nem kaptam? Igen, kaptam, mert ott azt kérdeztem. Itt meg emezt kérdezem.
2021. okt. 9. 15:55
 18/24 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező, hidd el nem éri meg perpatvart csinálni, mert a rendőrség az ilyen féreg embereket/cégeket védi! Hidd el, jobb csendben eljönni, mert évekig nyomot hagyhat az életedben...

Én tavaly eljöttem egy helyről ami szinte keményebb a katonaságnál, 2 hét múlva jöttek a rendőrök, mert sztük közveszéllyel fenyegetést követtem el... egyik reggel éppen reggeliztem itthon, mikor a saját lakásom ajtaját rám törték és beráncigáltak a rendőrségre... lefoglalták a telefonom, azóta tart az ügyem, koholt vádak alapján próbálnak bíróság elé állíttatni, eddig nem sok sikerrel.

Azóta réges régen máshol dolgozom, jobb fizetésért, könnyebb munka, de sajnos még évekig mászkálhatok a rendőrségre amíg fel nem adja az ügyész...

2021. okt. 9. 17:36
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök mindegy hol, és mikor, ha összebalhézol egy főnökkel akkor véged van azon a helyen..
2021. okt. 9. 19:17
 20/24 A kérdező kommentje:
19: Ez nem is volt kérdés. Hiszen az elképzelt példaesetemben eleve felmondás történik.
2021. okt. 10. 08:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!