Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet ma tisztességesen...

Hogy lehet ma tisztességesen megélni Magyarországon?

Figyelt kérdés

Anélkül, hogy az ember IT-s meg politikai pribék lenne.

Nekem nem sikerül megélni, pedig nem vagyok hülye. Nagyon el vagyok keseredve, mert úgy érzem, hogy egy 0 vagyok. Hogy lehet pénzt keresni itthon?

2021. okt. 7. 23:03
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
35%

"Unom már ezt a piacképes tudásos dumát, mert én azt látom, hogy sokszor, ha van kapcsolati tőkéje az embernek és jó képességű, akkor kb. bármilyen nem szakképzettséget igénylő, de szellemi munkát el tud látni. Sőt, hiába van szaktudásom, senkit sem érdekel. Frissen végzettként is minden munkáltató azzal jött, hogy jajj, hát ez nem tud semmit blablabla. Unalmas már ez a világ, hogy ha nem IT mérnök meg szakmunkás az ember, akkor akassza is fel magát, annyira nem lehet pénzt keresni."

Tehát akkor saját bevallásod szerint van egy olyan végzettséged, amit bárki el tud végezni szerinted, aki jó képességű, igaz? Magyarul a munkáltatók inkább a kapcsolati hálójukból fognak ezekre a pozíciókra embereket szerezni, jól értem?

Akkor megkérdezhetem, hogy miért olyan képesítést szereztél, ami nem ér semmit a saját bevallásod szerint sem?

Persze, legyen csak eleged belőle, hogy aki nem programozó meg kőműves az nem fog jól keresni, de ez egy ilyen világ. 30 éve a jogászokat tömték ki pénzzel, utána a közgazdászokat, utána a mérnököket, most meg az IT-n meg a szakikon van a sor. Mindig fel kell ülni az adott hullámra, mert onnantól nagy valószínűséggel biztosítva van a jövőd. Persze, majd elmúlik ez is ami most van, és szépen betömi a képzési rendszer a létszámhiányt az IT-ban meg a szakmunkában, de az ott dolgozók szépen megszerzik addigra az 5-10 év tapasztalatukat és utána is jól fognak élni ebből.

Csak azért elvégezni piacképtelen képzéseket, hogy legyen valami papírod hülyeség. A segged alá van tolva az internet, non-stop az ömlik belőle, hogy milyen munkásokból van óriási hiány, rengetegszer a képzésed alatt is fizeti a cég a béredet, miért nem váltasz? Menj el kamionosnak, tanulj ki valami építészethez kapcsoló szakmát, találd fel magadat. Ezeket bárki meg tudja tanulni, nem kell hozzájuk 4-5 év, meg kivételesen jó fizikum vagy szellemi képességek.

2021. okt. 8. 23:31
 22/22 anonim ***** válasza:
Ja még a mozdony és buszsofőrt is lehagytam, ezeket is gyakran fizeti a munkáltató.
2021. okt. 8. 23:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!