Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek ciki fiatalon (pl...

Szerintetek ciki fiatalon (pl 24 évesen) gyorsétteremben dolgozni? L

Figyelt kérdés
Sokaktól megkapom, hogy miért nem mentem egyetemre, miért nem keresek másik munkahelyet, miért nem költözök külföldre, stb. Volt osztálytársaim és néhány ismerősöm lenéz, amiért egy gyorsétteremben dolgozok kevesebb fizetésért, mint amennyit ők kapnak. Én örülök, hogy van munkahelyem, de rosszul esik, hogy mások így gondolkoznak. Kezdem szégyellni, hogy nem mentem én is egyetemre, és nincs egy menő, vagy legalább egy jól fizető állásom. Azt is cikinek érzem, hogy még a nagyimmal lakok, és nincs párom, akivel együtt élnék, mint sokan mások, meg nem megyek egyedül albérletbe, hisz nem tudnék fenntartani egyedül egy albit, és nagyimat se akarom magára hagyni.

2021. okt. 6. 00:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ez csak kicsi étterem, itt nem tudok feljebb lépni. 4-en dolgozunk csak felváltva. Van 2 szakmám
2021. okt. 6. 08:58
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki örülj hogy, van munkád rakj fére pénzt ha váltani akkarsz és tudsz tanulni is rá majd mert lesz pénzed.De eleve könyeb nőként neked híd el. Férfiként már az is baj ha nincs saját lakásod ezekből a bérekből.A barátaidal az baj hogy, nyugatot meg a reklámokat nézik.De könyőrgöm nyugaton 800000 ft a minimálbér.A kormány se lop ilyen nagy összegeket mint itt.Meg hát én nem akkarok külföldre menni csak jól akkarok élni itt.Az nem a mi hibánk ha például nincs 3 gyerekem egyedül szeretnék lakást esélyem sincs.Ez az élhetetlen magyar piac ami mesterségesen van fentartva.De azt is biróm majd mivel nincs gyerekem adózak töbett akinek meg van annak nem kel.Meg hogy köteleségem eltartani a nyuger családost mert nincs aki dolgozon.Én nem elmeni fogok innen hanem ki menekülni nem miatam élhetetlen ez az ország.
2021. okt. 6. 10:29
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Írni sem tudsz és ez is nyilván a kormány hibája.
2021. okt. 6. 12:08
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked jó, akkor mit érdekel más véleménye? Ha neked nem jó, miért nem változtatsz?

Az életben bármit csinálsz mindig lesznek akik jobban tudják, hogy neked mit kellene csinálnod. Ha űrhajót terveznél, akkor is jönne a sok megmondó, hogy ennek mennyire nincs értelme, neked könnyű, mert... miért nem ezt vagy azt csinálod, van egy haverom aki kétszer ilyen jó, stb.

Sz@rd le és csináld amit jónak látsz.

2021. okt. 7. 05:52
 15/17 anonim ***** válasza:
80%
14: Na igen. Én sem értem azokat, akik egy ismerősüket folyamat avval csesztetik, hogy miért nem fejlődik, meg képzi magát végzettésgileg feljebb. Úgy, hogy az illető igazából soha sem panaszkodik az anyagi helyzetére, meg ilyenek. Miért olyan nehéz elfogadni, hogy valaki egyszerűen csak élni akar, az életet élvezni, meg ilyenek. Ugyanide tartozik az is, hogy ha valaki nem akar megnősülni, meg gyereket, akkor sem kellene ostorozni, amiért nem akarja eme sablon szerint vinni az életét. Durva, hogy állítólag egyes társadalmi körökben ilyenkor odáig fajulhat a dolog, hogy ez miatt kiutálják a famíliából, és nem hívják meg többet családi összejövetelekre.
2021. okt. 7. 06:14
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia :) szerintem sem ciki, ha te nem szerettél volna tovább tanulni, ez a te döntésed volt.

Viszont ha bánod, hogy nem mentél egyetemre, akkor még bőven nem késő elkezdeni :) viszont ne azért csináld mert 1-2 nagyképű majom lenéz, hanem azért mert van kedved hozzá, és van is olyan szak ami esetleg érdekelne :)

én is belekezdtem egy egyetembe tavaly, az érettségi után, viszont otthagytam, mert rájöttem hogy nem érdekel, mellette csináltam a szakmai évem gimiben, és sikerült kitalálni, hogy mivel is szeretnék foglalkozni, újra jelentkeztem egyetemre, és mellette még egy szakmát csinálok, és dolgozom :) szóval még a munkával is teljesen összeegyeztethető, sőt ha nappalira mész még diákmunkázhatsz is akkor sokkal rugalmasabban tudsz mellette dolgozni, több időd lesz a tanulásra :) sok sikert!

2021. okt. 9. 13:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem cikinek nem ciki, semmilyen tisztességes munka nem az.

Viszont abba azért bele kell gondolnod, hogy akárcsak 10 vagy 20 év múlva már nem biztos, hogy úgy fogod bírni fizikailag ezt a pörgést, a körülményeket, mint most. Persze sose késő tanulni, de egyrészt fiatalon könnyebb, másrészt ha már mostanság (nem muszáj holnaptól) elkezded, akkor annak idején már lesz a kezedben valami, ha váltani akarsz, nem akkor kell kitalálni sos-ben.

2021. okt. 30. 17:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!