Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az iskolai rendszergazda...

Az iskolai rendszergazda állás milyen?

Figyelt kérdés

Elsősorban azokat kérdezném akik általános- vagy középiskolai / gimnáziumi rendszergazdák.

Mennyire nagy a felelősség?

Mennyi a tényleges munka?

Mennyi a bruttó fizetés? (Mivel a nettó sok mindentől függ)

Szabadság hogy van?

Időbeosztás mennyire rugalmas?

Alapvetően azért kérdezem, mert azt mondják, hogy az iskolai rendszergazdaság milyen szuper, mert nem kell kb semmit sem melózni, van saját szoba, egész nap filmeznek, stb., és ha 8 helyett 10-re megy be, az sem gond, ha pedig éppen nincs a helyén akkor sem harapják le a fejét.

Szóval a kérdés: Mennyire igaz ez a pletyka? Persze tudom, hogy iskolája válogatja, mégis érdekel.

2021. okt. 5. 22:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

A fizetés állami intézményekben a garantált bérminimum plusz a nevelést-oktatást közvetlenül segítők (NOKS) pótléka.

A garantált bérminimum jelenleg bruttó 219 000 Ft, a NOKS pedig ennek az alapbérnek a 7%-a pluszba, tehát elvileg bruttó 234 330 Ft most a fizetése egy állami iskolában dolgozó rendszergazdának.

Az hogy mennyire láblogatós munka sok mindentől függ. Van olyan iskola ahol a tanulói, dolgozói nyilvántartást (KIR), meg az e-napló (Kréta) adminisztrációját is rásózzák a rendszergazdára, azzal meg sok a szívás. Aztán ott vannak a tanárok akik mindenért képesek az iskolai rendszergazdát mozgósítani. Sok helyen hangosítani is kell iskolai rendezvényeken. Aztán persze ott van maga az informatikai rendszer üzemeltetése is, ami a suli méretétől függően elég kiterjedt is lehet. Nagy gimikben pl emiatt általában 2 rendszergazda szokott lenni, vagy akár még több is.

2021. okt. 28. 08:33
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi a pénz, de vagyok olyan elvetemült, hogy lazán 16 órázok és kifejezetten élvezem is, aztán emellett másik 2 helyen vagyok zsebbe fizetett rendszergazda, amit szintén imádok csinálni.
2022. okt. 26. 13:32
 13/25 DestinyInCap válasza:
63%

Én jelenleg is rendszergazdaként is dolgozom Rendszerüzemeltető és applikáció fejlesztő, illetve Mérnökinformatikus végzettséggel szintén úgy mint az előttem lévő, 1 bejelentett (cég), meg 2 mellék helyen zsebbe (Általános és Középiskola). Napi 8 órát dolgozom heti 5 nap a bejelentett helyen papíron, a többi óra az pluszba max. 4, de van hogy több. Munkába nem járok be konkrétan, mindent "itthonról végzek", igen ebbe benne van a szerver üzemeltetése, gépek távvezérlése, nyomtatók, hálózat konfigolása, kamera rendszer felügyelete, cégnél külföldi konferencia és levelezés, stb. ... Egyedül akkor szoktam bemenni, ha valamit javítani kell, vagy a kialakított hálózatot bővíteni, hangosítani, appot írni, meg ilyen kis apróbb dolgokra. Ez ugyanígy igaz a másik 2 helyre.

Emellett hangosítok, kamera rendszer építek ki, gépesítést ill. javítást szoktam vállalni. Ha nagyon unatkozom akkor el szoktam vállalni 1-2 weboldal megírását és az elképzelésnek megfelelően a design-olását meg ilyeneket.

Keresetet nem mondok, mert mivel pluszba dolgozom így ez változó és, hogy maradjunk a rendszergazdáknál ez intézménytől is függ hogy hol mennyi a fizu. De pl. általanos iskoláknál, ahol eddig voltam jelenleg, általában nettó 250-300 között volt a kereset, középiskolánál pedig 300-380 között. Felelősség az nagyon semmit mondó, napi ha 1-2 órát dolgozol iskolai rendszergazdaként akkor sokat mondok, az hogy te hova meg mikor mész azt te döntöd el, kivéve ha az adott helyzet mást nem mond.

Én inkább azt javaslom, hogyha okosan szeretnéd csinálni a dolgokat és ez lesz az első munkád, akkor menj egyetemre tovább, mellette pedig dolgozz pl. egy általános iskolában. Mire végzel az egyetemmel, papíron meglesz a kis munka tapasztalatod és jelentkezésnél tényleg ahová csak szeretnél menni oda mész. Utána, hogy hol felelsz meg az elvárásoknak, ahol már ténylegesen komolyabb munka folyik, az már csak rajtad áll.

2023. febr. 14. 20:05
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt szeretném megtudni, hogy pl. egy 250 gépes gépállományt hogy a csudába készítenek fel 1-2 nap alatt vizsgákra, majd másnapra pedig a sima órai szoftverek vannak megint a gépeken a gyerekek órai anyagaival.
2023. márc. 16. 20:54
 15/25 DestinyInCap válasza:
100%

#14...

Virág nyelven.... Ezt nagyon egyszerűen meg lehet oldani egy active directory tartomány vezérlővel. Minden diáknak lényegében van egy kis fiókja ahová az órai anyagait menti stb. és mikor jön a vizsga ezeket a fiókokat lényegében félre teszi az illető, majd ha ez megvan, utána 1db gépet "felkészít" a másnap tartandó vizsgákra pl egy új vizsga fiók néven, ott felrakja a programokat stb. és nagyon egyszerűen ezt a gépet klónozza az összes többire. Ha lement a vizsga akkor a mentést követően ezeket a fiókokat úgymond "eldobja" az illető, majd mindent "visszaállít" és kész is.

2023. márc. 20. 02:20
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Számítógépeket hogyan lehet klónozni? 😮😮😮
2023. márc. 20. 16:39
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

#15-nek

És a klónozásból visszatelepített windowsok mennyire számítanak legálisnak (netán illegálisnak)?

2023. márc. 20. 19:44
 18/25 DestinyInCap válasza:
100%

Tisztaszoftver.hu-n lehet érdeklődni, ha esetleg intézménynél dolgozol. Ha kijönnek ellenőrizni, ők csak azt fogják nézni, hogy honnan szerezted be az adott szoftvert és milyen kulcsod van hozzá. Egy kicsit más a folyamata, ha netán KMS szerveren keresztül történik az aktiválás pl. ha KIFÜ által biztosított hálózat van kiépítve az intézménybe.

Továbbá úgy látom nem értetted a lényeget. A feltelepített oprendszer az adott gépen teljesen legális és jogtiszta, te csak egy "fiókot" hozol létre pl. Active Directory tartományvezérlővel, amin fognak dolgozni a tanulók. A vizsga után ha megvolt a mentés, te csak a fiókot fogod törölni, a géppel semmit nem csinálsz.

2023. márc. 21. 08:45
 19/25 anonim ***** válasza:
Szerintem active directorynál klónozni szigorúan tilos mert a gépek sidje azonos lesz és megbolondul a szerver.
2023. márc. 21. 18:11
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom hogy milyen a munka és mekkora felelősség de a mi adminunk már olyan depressziós mint egy ház.
2023. márc. 21. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!