Volt már, hogy e-mail-en elküldött önéletrajz/jelentkezés után fel/be is hívott a munkahely?
Szóval küldöm az önéletrajzomat minden helyre (amire akár esélyes is lehetnék), de egyik sem jelez vissza semmit. (Egyedül a Penny, hogy megkapták a jelentkezésemet - ami úgy 10-ből 1 munkahelyet jelent arányaiban nézve)
Sajnos személyesen nem tudok bemenni, mert másik városba jelentkezek (mivel a sajátomban még gyárakba sem keresnek embert...) és nem tehetem meg anyagilag, hogy csak azért oda-vissza utazzak (plusz nincs garancia arra, hogy a főnök pont bent lesz). De úgy hallottam, hogy ha személyesen megy be az ember, akkor könnyebb bejutni/ legalább ránéznek az emberre. De ha ezt nem írják a hirdetésben (szóval csak azt írják, hogy e-mailen várják az önéletrajzokat), akkor meg nem fura, ha "csakazértis" személyesen megy be az ember?
#kétségbeesettenmunkátkeresek
Megmondod, hogy a jelenlegi munkád miatt csak online interjút tudsz megengedni magadnak. Még felelősségteljesnek is néznek érte.:D
Egyébként nálam változó volt, hogy teljesen ignorálnak vagy behívnak azonnal. A kettő között volt már minden. De én sem tudtam/akartam kivenni azért szabit, hogy bemenjek az első körös interjúra, a másodikra meg kikukázzanak. Most ráadásul volt covid is, szerintem ha felhívnak, teljesen helyénvaló megkérdezni, hogy le lehet-e bonyolítani esetleg online. Tényleg ezer oka lehet annak, ha épp nem tudsz odautazni, a betegségtől a távolságon át az aktuális melódig.
Uuuu, lehet nem írtam érthetően.
Arra gondoltam, hogy az önéletrajzot odaadni személyesen ahelyett, hogy csak e-mailen elküldeni.
Az interjúra persze bemennék, az nem kérdés :D
Csakhát addig nem jutok el, hogy behívjanak sajnos. És nem tudom, hogy azért van ez, mert csak emailen jelentkezek vagy alapból nem szoktak válaszolni sehogy. Ismerősöm azt mondta, hogy ő ha meglát egy hirdetést, nem email-en küldi el az önéletrajzot, hanem személyesen bemegy és odaadja kinyomtatva(pl ha boltba eladói állás, recepciós hotelben stb).
(Ezt az 1#-nek írtam)
Köszönöm a válaszokat, főleg 3-as.
Nekem is ugyanaz, amit írtak. Sok helyről annyit se írtak vissza, hogy fapapucs. De az egyikről meg hívtak, bementem, 3 éve ott dolgozom.
Szóval működhet, főleg ha az van a hirdetésben, hogy e-mailt várnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!