Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire elfogadható, hogy...

Mennyire elfogadható, hogy valaki náthásan dolgozik?

Figyelt kérdés
Pl egy irodában másokkal

2021. szept. 29. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Náthára nem adnak általában táppénzt, épeszű ember meg nem költi erre azt a kevés szabadnapját. Szóval szerintem teljesen elfogadható.
2021. szept. 29. 11:33
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem suttyóság, de nem hibáztatom érte a dolgozót, nem mindenki engedheti meg magának, hogy náthával táppénzre menjen. Ez inkább a munkáltató hibája, hogy ezt elvárja. Ahol én dolgozom ott ha valaki náthás vagy csak enyhén beteg, az dolgozhat otthonról, szerintem minden cégnek így kéne eljárnia ahol megoldható a home office.
2021. szept. 29. 11:34
 3/11 anonim ***** válasza:
4%
Immunrendszert kellene növeszteni... Most komolyan félsz a náthától?
2021. szept. 29. 11:38
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Ha például vendéglátásban vagy gyártósoron dolgozik, és "Nálam nincs lógás!"-mentalitású főnöke van, mégis mit tehetne?
2021. szept. 29. 12:09
 5/11 A kérdező kommentje:
-4es nekem is ilyen. Am lehet menni, csak hát a táppénz kevés, és még mellette dolgozzak otthonról?!
2021. szept. 29. 12:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
5: Sőt nem is kell hozzá fizikai munkát végezni. Irodában dolgozó lánybarátommal esett meg (Még a covid előtt, ha ez lényeges.), hogy decemberben a főnök felhívta a dolgozók figyelmét, hogy a két ünnep között maximális létszámigény van és szabistop, aki beteget mer jelenteni, az megpecsételi a munkaviszonya sorsát. Ha határozott idejű szerződéssel dolgozik, el lesz küldve a lejártával, ha pedig határozatlannal, akkor a táppénz utáni első munkanappal indul a felmondási ideje. Tavaly végül azért mondott fel, mert a férjével örökbe fogadtak egy gyereket, és a főnöknek nem tetszett, hogy immáron nem annyira hajlik a hirtelen túlórákra, meg szabivisszavonásokra.
2021. szept. 29. 12:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
5: Amúgy aki hosszútávú táppénzre megy úgy, hogy nem is beteg, az általában nem szimplán lógni akar, hanem maszekol. Mert ugye a fekete fizu és a táppénz együtt lényegesen többet tehet ki a munkahelyi havibérnél.
2021. szept. 29. 12:50
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Parasztsag. Maradjon otthon, ha 4-5 nap tappenz padlora kuldi, akkor el kellene gondolkodni a penzugyein, miert nem fer neki bele. Kevesebb csipsz meg energiaital, alkohol, stb.
2021. szept. 29. 18:54
 9/11 anonim ***** válasza:
72%

"Kevesebb csipsz meg energiaital, alkohol, stb."

Hogy lehet ekkora bődületes ostobaságot beszélni?

2021. szept. 29. 19:59
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
9# Ja tenyleg! Bocs, akkor kevesebb fu. Most az a trendi.
2021. szept. 30. 04:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!