Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Veletek már megesett, hogy...

Veletek már megesett, hogy kimaradtatok a munkahelyről, mert dokihoz mentetek elszíneződött vizelettel, ésmott derült ki hogy csakmcéklát ettetekmelőző nap?

Figyelt kérdés

Ilyenkor mégis hogy hivatkozzak egészségügyi indokokra?

Létezik olyan hogy jogosan vélt aggódás?

2021. szept. 22. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Nem, ehhez elég egyszerűnek kell lenni, a helyedben nem reklámoznám. Irass ki 1 nap szabadságot.
2021. szept. 22. 15:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Volt kolléganő járt így, csak neki a széklete volt véres. Szerencsére nem ment orvoshoz (valószínűleg nagyon kiröhögték volna, őt is meg az egészségügyis végzettségét is), egy napig parázott, de aztán eszébe jutott, hogy nem kis mennyiségű céklát fogyasztott pár napon keresztül.
2021. szept. 22. 15:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor a dokival kiirattatom magam aznapra és ennyi, vagy ha visszamegyek azt mondom, hogy húgyúti fertőzés, azzal lehet dolgozni. Semmi köze a többieknek, a diagnózishoz, ahhoz se ha bajod van és ahhoz se ha semmi.
2021. szept. 22. 15:41
 4/7 A kérdező kommentje:
#1 általában nincs bajom a céklaevéssel, csak most nasinak zöldségcsipszet ettem, és ott kevésbé feltűnő a cékla, és bár tudatában voltam a cékla tartalomnak, de nem tudatosodott bennem.
2021. szept. 22. 15:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy amikor nekem valami nem oké a székletemmel, vizeletemmel, akkor mindig először végiggondolom, hogy mit ettem/ittam. Ha összeköthető ezzel, és más tünetem nincs, akkor nem megyek orvoshoz, max. ha pár nap múlva is baj van, vagy más tünet is jelentkezik. Ha van más tünet is, ami már nem köthető ahhoz, mit fogyasztottam, akkor meg biztos, hogy nem csak az lesz a gond, hogy az elfogyasztott étel/ital megszínezte azt, ami kijött belőlem. Egyébként ne érezd szarul magad, az orvos igazol, a munkahelyen meg nem kell részletezni.
2021. szept. 22. 16:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
En munka elott mentem laborba, es nem vicces, mikor nem veszed eszre, hogy hetek alatt sarga lettel, es a szemed feherje is besargult. A bilirubin jo magas volt, a majfunkciom tokeletes. A honapokon at tarto maniakus Kubu repale ivastol volt, kollegaim vettek rajtam eszre. Inkabb rohogjunk, mint rakot bagatellizaljunk el.
2021. szept. 22. 17:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyszer en is nagyon megijedtem, mert pirosat kakaltam, azt hittem, hogy itt a vég, erre eszembe jutott, hogy előző nap telezabaltam magam grillezett ceklaval. En jot röhögtem, mikor osszeraktam a sztorit, de akkor hirtelen az életem lepergett előttem. Amugy mondd azt, hogy vervetelen voltal, vagy akarmilyen rutin vizsgalaton, gondolom ebbe mar csak nem fognak turkálni.
2021. szept. 22. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!