Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az Orbán kormány miért nem...

Az Orbán kormány miért nem akar tesztet se a 4 napos munkahétről?

Figyelt kérdés
2021. szept. 19. 23:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

a 9es szerintem a lényegre tapintott...

csak míg az eu többi országában a szakszervezeti tagság 95%os, így kb minden jogukat érvényesíteni tudják a munkáltatóval szemben.

addig mo n ez 5%.

eleve a fidesz azzal csalja ide a multikat, hogy itt nincsenek szakszervezetek és nincsenek munkavállalói jogok.

2021. szept. 20. 00:28
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
#10: Szerintem a monotonabb munkáknál is simán előfordul, hogy pénteken már nem úgy teljesít a dolgozó.
2021. szept. 20. 00:31
 13/17 anonim ***** válasza:
23%
11: Aztán még sincs 4 napos munkahét az EU többi országában sem. Hát ez nem jött össze.
2021. szept. 20. 00:32
 14/17 anonim ***** válasza:
11%
"Two trials in Iceland between 2015 and 2019 in which working hours were reduced to 35 hours a week without pay reduction for 2,500 workers resulted in "dramatically increased" well-being, no decline of productivity or service, and improved work-life balance and stress ratings from employees, according to British think tank Autonomy and the Icelandic Association for Sustainable Democracy."
2021. szept. 20. 00:35
 15/17 anonim ***** válasza:
87%
Én kezdetnek már annak is örülnék, ha megkapnánk a hétvégére eső ünnepet is munkaszüneti napnak pénteken, vagy hétfőn. Mint ahogy azt pl. Angliában is megadják. Vagy hogy befejeznénk ezeket a hülye szombati bedolgozásokat. Senki sem produktív ezeken a napokon, csak a fosfaragás megy. Vagy hogy végre munkaszüneti legyen dec. 24. is.
2021. szept. 20. 00:41
 16/17 anonim ***** válasza:
79%
Mellékes megjegyzés csak, de szerintem sokkal inkább az lenne a jó, ha 8 óra helyett mindenki max napi 6-7 órát korhadna bent a munkahelyén. Tudom ez is nehezen kivitelezhető, meg nyilván sokan vannak, akik jó helyen dolgoznak és nem szenvedés számukra a 8 óra, de most főleg az irodistákra meg a közszférában dolgozó vagy hasonló monoton, "értelmetlen" (aktatologató) munkát végző emberekre gondolok. A jelenlegi munkahelyemen szerintem a kollégáim többsége becsavarodott az évek során, hogy nyolc órát rohadnak az irodában és egymást cseszegetik egész nap. Pedig ez még közel sem a legrosszabb munkahely.
2021. szept. 20. 07:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem simán lenne értelme, legalább kipróbálni. Még az sem igaz, hogy kevesebb munkaóra kevesebb fizetést is jelent, mert bár lehet, hogy hetente 6-8-10 órával kevesebbet dolgozol, de kipihentebb és fókuszáltabb vagy, így növekszik a munkád hatékonysága, és kevesebb idő alatt ugyanazt a munkát bizony meg lehet csinálni. Nem beszélve arról, hogy logikusan kevesebb erőforrást használsz, ami tovább csökkenti a munkáltató költségeit, stb stb.

A mai rendszer kizsigerelő és végletekig kizsákmányoló, ebből nehéz elhinni, hogy másképp is lehetne, és ez valószínűleg mindenkinek jobb lenne hosszú távon, de azokon a helyeken, ahol már kipróbálták, legtöbb kutatás arra jutott, hogy működik a 4 napos munkahét.

2021. szept. 20. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!