Találtam munkát ahol már 1 héten belül tudnék kezdeni? Hogy mondjam a főnöknek?
Figyelt kérdés
4 óraban dolgozok. Találtam egy jó munka lehetőséget és mivel el költözök helyben is lenne ez a munka. Viszont a főnöknek nem tudom hogy mondjam el hogy max csak 1 hetet várnak a felmondási idővel. Egyáltalán hogy lehetne rá beszélni erre? Nagyon szeretném ezt a munkát. De tartok tőle hogy ha el mondom neki és ott tart egy hónapig utána meg munka nélkül maradok2021. szept. 14. 12:25
1/10 anonim válasza:
-> Főnök! Te voltál katona?...
Na csak azért, mert...
"Mához egy hétre már nem leszek itt!
Elvisz a gyorsvonat engemet is!
Gyors vonat, személy vonat
Valahol megáll! -Ha megáll!"
2/10 anonim válasza:
Sok sikert, de szinte kizárt, hogy elengedjen. Amúgy mit mond a szerződésed? V
3/10 anonim válasza:
Azonnali felmondás.
Akadályoztatás a munkaadód részéről, ha nem enged el, mikor az új munkaadód 1 hetet hajlandó csak várni, amiről írásban is nyilatkozik akár. Ill. az új lakhelyed is odaköt.
4/10 anonim válasza:
Egy hét múlva költözöl is? Akkor el kell, hogy engedjen. Vagy nem olyan nagy táv, onnan is símán be tudsz járni a jelenlegi helyedre?
5/10 anonim válasza:
Ne menj be többet, kirúg, és mehetsz is. Tudom, nem ez a legszebb megoldás, de azt írtad nagyon kell a munka. Előtte nyilván szólj neki, hogy van más, és mennél, ha nem enged marad az amit először írtam.
6/10 anonim válasza:
5: Csak ilyenkor ott az 50% esély, hogy a főnök pereskedni kezd. Jobb esetben csak nem fizeti ki azt, amit ebben a hónapban eddig dolgozott.
7/10 anonim válasza:
Szabadakarata van egy munkávallalónak, joga van ahhoz, hogy azt mondja, hogy többet nem megy be, nyilván következményei lesznek, de megteheti. A munkáltató pedig nem tehet olyat, hogy nem fizeti ki az eddig ledolgozott óráit.
Egyébként is mire fel pereskedne a munkáltató? Milyen indokkal?
8/10 anonim válasza:
7: Felmondási idő le nem töltése, esetlegesen anyagi károkozás.
9/10 anonim válasza:
Ha nem ad be felmondást, nem megy be simán soha többé, akkor a munkáltató fog neki felmondani.
10/10 anonim válasza:
9: De akkor is beperelheti szerződésszegésért. Persze minél pitibb munkakör, minél könnyebb embert találni a helyére villámgyorsan, erre annál kevesebb esély van. Ha viszont valami létfontosságú munkát végez, ahova kb. 2 hét megtalálni a méltó utódot, és ugyanennyi idő betanítani is, ott már esélyesebb a pereskedés. Mondom, 50-50%, nincs konkrét garancia, hogy melyik fog történni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!