Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Találtam munkát ahol már 1...

Találtam munkát ahol már 1 héten belül tudnék kezdeni? Hogy mondjam a főnöknek?

Figyelt kérdés
4 óraban dolgozok. Találtam egy jó munka lehetőséget és mivel el költözök helyben is lenne ez a munka. Viszont a főnöknek nem tudom hogy mondjam el hogy max csak 1 hetet várnak a felmondási idővel. Egyáltalán hogy lehetne rá beszélni erre? Nagyon szeretném ezt a munkát. De tartok tőle hogy ha el mondom neki és ott tart egy hónapig utána meg munka nélkül maradok
2021. szept. 14. 12:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

-> Főnök! Te voltál katona?...

Na csak azért, mert...

"Mához egy hétre már nem leszek itt!

Elvisz a gyorsvonat engemet is!

Gyors vonat, személy vonat

Valahol megáll! -Ha megáll!"

2021. szept. 14. 12:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert, de szinte kizárt, hogy elengedjen. Amúgy mit mond a szerződésed? V
2021. szept. 14. 13:01
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Azonnali felmondás.

[link]

Akadályoztatás a munkaadód részéről, ha nem enged el, mikor az új munkaadód 1 hetet hajlandó csak várni, amiről írásban is nyilatkozik akár. Ill. az új lakhelyed is odaköt.

2021. szept. 14. 13:19
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
Egy hét múlva költözöl is? Akkor el kell, hogy engedjen. Vagy nem olyan nagy táv, onnan is símán be tudsz járni a jelenlegi helyedre?
2021. szept. 14. 14:47
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Ne menj be többet, kirúg, és mehetsz is. Tudom, nem ez a legszebb megoldás, de azt írtad nagyon kell a munka. Előtte nyilván szólj neki, hogy van más, és mennél, ha nem enged marad az amit először írtam.
2021. szept. 14. 14:59
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
5: Csak ilyenkor ott az 50% esély, hogy a főnök pereskedni kezd. Jobb esetben csak nem fizeti ki azt, amit ebben a hónapban eddig dolgozott.
2021. szept. 14. 15:17
 7/10 anonim ***** válasza:
57%

Szabadakarata van egy munkávallalónak, joga van ahhoz, hogy azt mondja, hogy többet nem megy be, nyilván következményei lesznek, de megteheti. A munkáltató pedig nem tehet olyat, hogy nem fizeti ki az eddig ledolgozott óráit.

Egyébként is mire fel pereskedne a munkáltató? Milyen indokkal?

2021. szept. 14. 16:06
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
7: Felmondási idő le nem töltése, esetlegesen anyagi károkozás.
2021. szept. 14. 17:03
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem ad be felmondást, nem megy be simán soha többé, akkor a munkáltató fog neki felmondani.
2021. szept. 14. 17:52
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
9: De akkor is beperelheti szerződésszegésért. Persze minél pitibb munkakör, minél könnyebb embert találni a helyére villámgyorsan, erre annál kevesebb esély van. Ha viszont valami létfontosságú munkát végez, ahova kb. 2 hét megtalálni a méltó utódot, és ugyanennyi idő betanítani is, ott már esélyesebb a pereskedés. Mondom, 50-50%, nincs konkrét garancia, hogy melyik fog történni.
2021. szept. 14. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!