Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondjak azért mert azt sem...

Felmondjak azért mert azt sem tudom mi merre kell dolgoznom?

Figyelt kérdés

Volánnál dolgozok, full kezdőként 1 hét múlva rátettek járatra, csomót késtem, utána másik teljesen ismeretlen járatra tettek, az a mázlim, hogy arra lakott anno a haverom és tudtam nagyjából mi van ott. Ezzel még nincs is baj, de az nagyon rossz, hogy beülök egy buszba és nem tudom hogyan , melyik gombbal indul, kollégák -akik csinálnák a dolgukat- segítenek, de , minden nap? Semmi infóm nincs, nyomkodjak össze mindent és haladjak, csak sikerűl. Utasoktól kérdezem merre kell menni, mert a Gps nem ismeri, hogy merre megy a járat egyes nagyobb városokban. Nagyon kellemetlen így dolgozni és nyomasztó, hogy pont leszarnak és vagy összejön, vagy nem. Az a baj, hogy ilyen 14 órákat vagyok munkába 3 napja , van ilyen 3 órás pihenőn, de a busz nem zárható így ott kell legyek és nem mehetek pihenőbe, vagyis mehetek, de ha kilopnak valamit az az én saram.

Minden nap, minden percben a felmondáson jár az eszem ha nem az útvonalon, mondjuk jó fogyókúra mert 10 kilót 3 hét alatt fogytam az idegeskedés és a rendszertelen kajálás miatt.

Ez így szerintetek csak hiszti vagy minden munka ilyen ahol sofőr az ember?

2021. szept. 12. 04:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben felmondanék. Nem vagyok szakmabeli, de számomra egyértelmű, hogy húzok onnan, ahol a főnököm hanyagsága miatt akkora a mozgásterem és a felelősség rajtam, hogy hatalmasat rombolhatok. Értelmes ember nem ad új munkavállaló kezébe ekkora feladatot önállóan. És nem azért, mert lenéz vagy bizalmatlan, hanem mert kötelessége kellene, hogy legyen. Mármint jogilag.
2021. szept. 12. 04:58
 2/16 anonim ***** válasza:
35%

Volánnál már az is csoda hogy van buszsofőr. Napi rendszerességgel van olyan hír hogy kimaradt járat mert nem volt sofőr rá.

Azt mondjuk nem értem hogy milyen gps az amelyik nem ismeri az utat. Hol jársz te?

2021. szept. 12. 05:17
 3/16 anonim ***** válasza:
47%
menetrendek.hu ott van térkép is, hogy merre mennnek a buszok, és hol vannak buszmegállók. Szerezdbe a buszok kezelési útmutatóját.
2021. szept. 12. 05:29
 4/16 anonim ***** válasza:
97%
Na ácsi, nehogy már az ő dolga legyen kézi könyvet beszerezni. Látszik is mekkora sz.r társaság ez a Volánbusz. Csomó járatot kivesznek, mert nincs sofőr, amikor arra hülyék, hogy az új pénztárgép működését oktassák a sofőröknek. Vicc. Meg azért némelyik sofőr is vicc. Múltkor éjjel mentem haza uccsó busszal. 40 perces utat, 20 perc alatt tette meg, nem érdekelte sem a kátyú, sem a felmart út. Az se baj, ha szétszakad a busz. Ha meg írni mersz egy panasz levelet a volánnak, hogy pl valamelyik kedves sofőr annyira siet, hogy b.szik felvenni az embert, az már baj. Összegezve egy fos cég. Sokkal jobb volt, amikor nálunk helyi szinten Vértes Volán volt, vagy knykk. Soha még csak hasonló probléma sem fordult elő.
2021. szept. 12. 05:38
 5/16 anonim ***** válasza:
52%

Olvasd el a Munka törvénykönyvét!

Van kötelező pihenőidő.

Törvénytelen napi 14 órákat dolgozni, még 12 órát is csak úgy, azt hiszem, hogy egyik nap munka, másnap pihenő.

Ha nem tartják be a munkáltatói kötelességüket, akkor azonnali hatályú felmondást adhatsz be, de legjobb, ha munkajogásszal együtt írjátok meg. Van határozott idejű szerződésed?

2021. szept. 12. 06:11
 6/16 anonim ***** válasza:
82%
Különben megnéztem a Volán állásajánlatait, mindenhol azt írja, a jelentkező mondja meg a bérigényét. Ez azt jelenti, hogy munkaerőhiány miatt magasabb összeget is megadnak? Mi ezzel a cégnél a tapasztalatod?
2021. szept. 12. 06:13
 7/16 anonim ***** válasza:
95%

Inkább számolj le, ha nagyon nem megy.

De azt nem értem, hogy nem mutatták meg, hogy működnek a dolgok, ez kicsit hihetelennek tűnik, még egy gyárban is megmutatjak, gépek működését.

Nem záródik a busz? Ez is kicsit fura. Éjszakára hova teszik?

2021. szept. 12. 08:01
 8/16 anonim ***** válasza:
63%
Nem értek hozzá, de ha leraktad buszra a jogosítványt, akkor hogy nem tudod, hogy kell elindítani?
2021. szept. 12. 09:14
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Panaszkodni kell felettesnek hogy nem tudod merre kell menni pontosan,mi hogy van a buszon,így nem tudod csinálni,mutassák meg normálisan.Bár én nem erőltetném 14 órázással mert az kibírhatatlan.Max tapasztalatnak lehet érdemes kivárni a próbaidő végéig mert teljesen kezdőként nagyon sokat számít az a pár hónap tapasztalat is
2021. szept. 12. 09:32
 10/16 anonim ***** válasza:

Hát ez a főnökeid hibája. Nem tudtam, hogy a Volán is ilyen fos cég, ennyire hanyag vezetéssel.

Ha úgy érzed, nem fognak javulni a dolgok, inkább lépj le. Mások hülyesége miatt meg ne te stresszelj.

2021. szept. 12. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!