Milyen területen érdemes gépészmérnökként?
2 éve dolgozok, mint gépészmérnök miután elvégeztem a sulit és elkezdem dolgozni, akkor jöttem rá, hogy nem tetszik a gyári légkör. Folyamatos határidők, sok értetlen ember a termelésben stb.
Más is van így?
Érdemes átképezni magam?
A gépészet érdekel, de nagyon lehúz a gyári légkör.
50-50 százalékot vagyok irodában/termelésen.
Igazából megbántam, hogy anno nem pénzügy számvitelre jelentkeztem.
Csak hát mindig a gépészet felé húzott a szívem.
Nekem is ez a szakmám,amit az első sorokban leírtál na ez miatt nem csinálom :D,úgy megutáltam az egészet hogy többet fémmel én nem akarok dolgozni.
Persze jó szakma de a villám aki csinálja. Én mostanában el akarok valami más pályán indulni.
Igen, aztán majd elmennek WeBfEjLesZtŐnEk. Agyf*szt kapok ezektől komolyan. Én elvégeztem 3,5 év alatt egy alapszakot, tanultam matematikát, algoritmuselméletet, adatstruktúrákat mesterszakon hozzá elég magas szinten és mit csinálok? Az agyatlanul gányoló pénzéhes banda munkáját takarítom, mert arra nem képesek, hogy egy kódsort optimálisan megírjanak. Nincs azzal baj, ha valaki átképzi magát, azzal van a baj, hogy a pénzre nyáladzik és szarik arra, hogy igényes munkát adjon ki a kezei közül, mert nem motivált. Nem tudom, mit szólnátok, ha valaki a ti szakmátokban lenne ekkora barbár, de valószínűleg még ennyire sem lennétek empatikusak. A gyorstalpalósok meg az autodidakta tanulók 70%-a egy kalap szart sem ér, csak azért veszik fel őket, mert jobb munkaerő nincs akkora mennyiségben, amennyi kellene. Ennek viszont azok isszák meg a levét, akik nem csak agyatlanul csinálnak dolgokat a semmibe, hanem kőkemény elmélet és tervezés van a munkájuk mögött és méltóztatták annyira a szakmájukat, hogy tanuljanak olyat is, ami nem gyakorlat és ami nem látványos, amihez nincs kedve sokaknak, holott le kellene nyelni. Nem mellesleg egy gépész is dolgozhatna irodai munkakörben, lehetne penge szakmaközeli dolgokból, de majd gondolom tol egy hard resetet és elmegy webes felületet kókányolni, hogy semmi köze ne legyen a szakmájának ahhoz amit csinál véletlenül se, mint a némberek többsége, mikor megtudja, mennyit keres egy valóban képzett szakember, ami így soha nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!