Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha egy cég egy rakat dokumentu...

Ha egy cég egy rakat dokumentumot kér be már a jelentkezéshez is (személyes adatok tömkelege is) akkor nem kéne annyi gerincnek lennie benne hogy legalább valamit válaszol is?

Figyelt kérdés

Bekérnek életrajzot, végzettséget igazoló anyagok másolatát, hatósági erkölcsit, adatkezelési nyilatkozatot, foglalkoztatástól eltiltást kizáró nyilatkozatot, motávációs levelet stb

egy tonna dokumentum. és ezért cserébe mit adnak? Még egy választ se. még annyit se hogy kösz megkaptuk. Még 1 mondatot se.

Ez hol korrekt? Én az egész életemet teregessem ki,de cserébe 1 mondatos emailt se várhatok el?

2021. szept. 9. 10:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Inkább az a gond, hogy akit nem vesznek fel, attól úgysem kell az erkölcsi.

Akkor pontosan miért is kérik előre?

2021. szept. 9. 13:07
 12/21 A kérdező kommentje:

"Akkor pontosan miért is kérik előre?"

Hát ezt kérdezd meg a pályázat kiírójától! Hogy mire neki az erkölcsi ha még fel se vett!!

Én se értem, de hát a képlet világos: ha nem mutatom be előre eleve negligálják a pályázatomat.

2021. szept. 9. 13:09
 13/21 anonim ***** válasza:

Ezt hívják szivatásnak.

Na most amelyik cég a még fel nem vett emberekkel ilyet csinál - akkor szerinted hogyan bánik a dolgozóival?

Szerintem elég egyértelmű, hogy ilyen céghez nem megyünk.

Pontosabban: el lehet küldeni az életrajzot, erkölcsi nélkül.

Ha tárgyalnak veled, akkor legalább képben vagy a módszereiket illetően.

2021. szept. 9. 13:12
 14/21 A kérdező kommentje:

"Na most amelyik cég a még fel nem vett emberekkel ilyet csinál - akkor szerinted hogyan bánik a dolgozóival?"

elmondom hogy NEM a munkáltató dönti el ezeket, lévén ez nem versenyszféra hanem jogszabályi kötelezettségnek tesz eleget.

2021. szept. 9. 13:19
 15/21 anonim ***** válasza:

A jogszabály biztos, hogy nem mond olyat, hogy előre be kell adni az erkölcsit.

Amúgy ez eleve hülyeség. Ha a hivatal kíváncsi az erkölcseidre, akkor miért nem elég neki egy engedély? Amivel kikérheti a bizonyítványt. Miért kell neked talpalni utána, ami még külön hamisítási lehetőséget is jelent?

2021. szept. 9. 14:07
 16/21 A kérdező kommentje:

"A jogszabály biztos, hogy nem mond olyat, hogy előre be kell adni az erkölcsit."

Na de állj. hát magad is látod a pályázati kiírást. Ott van feketén fehéren mi kell. ezt kérik. pont.

ha nem adom be a jelentkezésem semmis kapásból.

2021. szept. 9. 14:38
 17/21 A kérdező kommentje:
Elárulom van olyan hely amely még szakdolgozati témaválasztást és tartalomjegyzéket is kér! Igen, jól olvasod.
2021. szept. 9. 14:39
 18/21 anonim ***** válasza:

Azt kérhet.

Erkölcsit előre meg nem, ez erkölcstelen dolog.

Tehát még egyszer: ha ezt komolyan gondolják, akkor ilyen céghez nem megyünk.

2021. szept. 9. 14:42
 19/21 A kérdező kommentje:
És ahol még védettségit is kérnek előre? Feketén fehéren írásban ott van hogy a pályázat feltétele a védettségi bemutatása.
2021. szept. 9. 14:46
 20/21 anonim ***** válasza:

Azt is kérhet, ha olyan a munkakör.

Nem tudom... valami olyasmit érzek benned, hogy mindegy mit kér: neked az nem tetszik.

Persze tudom, hogy valószínűleg terhelt vagy, de ez téged nem zavar?

2021. szept. 9. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!