Nettó hétszáz forintos órabér nagyon kevés?
Jelenleg nekem ennyi az órabérem, 24 vagy 36 órában dolgozom, ez elég változó. Van, hogy 280-300 órám is van a hónapban. Három szakmám van(Mind elég változó. Tudom sokak szerint ez azt tükrözi, hogy nem tudom eldönteni, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, de ez nem igaz, csupán sok minden érdekel, és úgy voltam/vagyok vele, hogy ha van időm kitanulni, akkor miért ne?), jelenleg is tanulok estin, érettségim is van, és húsz éves vagyok. Tapasztalatom nem sok van, ezelőtt félévig dolgoztam egyszerűsítettben, meg voltam egy pár hetet egy gyárban termelésben. Termelésbe ennyi szakmával az életben nem tervezek visszamenni.
Mennyire kevés ezek mellett a hétszáz forintos órabér?
A kérdés teljesen komoly, tehát komoly válaszok is érdekelnek.
Hát az, hogy semmit nem kell csinálni hatalmas nagy tévedés. Mindig van valami hülyeség. Aludni sem lehet, pedig törvény szerint járna a pihenő! Nyugodtan gyere, próbáld ki a munkámat!
Állandóan ugráltatnak minket, éjszaka is. Menni kell kamiont ellenőrizni(elég sok jön) csomagot kell ellenőrizni, autót is mi ellenőrzünk, fotózunk, sok mindent mi csinálunk az adminisztrációból, mi rögzítünk táppénzt, ha oktatás van, akkor az első lépés nálunk kezdődik, mert kártyát kell osztanunk, információkat kell mondanunk az embereknek, stb. Van, hogy mind a négy telefon szól a portán egyszerre. Mindenért mi vagyunk a felelősek, mi hozunk döntéseket a raktárban, a TMK-ban, amiket nem is értünk, hogy mi közünk van mégis ezekhez? Mi tartjuk a kapcsolatot a dolgozókkal, ha nem jönnek be minket hívnak, nem a műszakvezetőjüket, ha külsős cég jön akkor az is nekünk telefonál, és állandóan jön külsős cég, ha valami igazgató, vagy NÉBIH vagy hasonló jön, akkor hozzánk jön, mi adunk nekik felvilágosítást. A dolgozókat minden be és kiléptetésnél ellenőrizni kell, és szondàztatni, és nem 10 emberről beszélünk. Valaki hőbörög, vergődik. Ha pozitív lesz valaki, akkor az megint nem kis papírmunka, amit mi végzünk. Ha valaki nem jön, mert beteg/Szabina van, akkor van, hogy valaki 48 órát van bent egyben, aludni termesztesen akkor sem lehet. Ezeken felül mióta a cégnél vagyok egyetlen egy pénteki napom sem volt szabad, hiába esett szabadnapra az adott nap, mindig beràngattak engem valami hülyeségre, vagy oktatásra kellett mennem, vagy egyebek, ezeket természetesen nem fizették ki nekem, még a beutazást sem.
Ha szerinted ez teljesen jó, akkor gyere, próbáld ki, feküdjél egész nap, aztán meglàtjuk, hogy mennyi ember lesz ellenőrizve, mennyi kamion lép be, meg minden, hogy kész adminisztrálva. Ki lehet próbálni akár a 48 órás szolgálatot is, hajrá! Nem azt mondom, hogy ez életem legnehezebb munkája, de én pont nem fetrengek egész nap, ez nem olyan agyatlan vagyonőr munka, mint egyes helyeken! Volt olyan őr, aki egyszer bejött, és aztán soha többé, mert azt mondta, hogy ez neki bonyolult munka (előtte csak boltot őrzött, kb semmi dolga nem volt szó szerint).
És ez nem sajnáltatàs, nem is tudnék egyelőre máshova lelépni, szóval marad ez. Nem fogok 3-4 műszakban dolgozni valami koszos gyárban 3 szakmával, ráadásul iskolába is járok, mint írtam, és azt 3-4 műszak mellett nem is lehet egyáltalán csinálni. Nem nézem le azt aki abban dolgozik, vagy akár a sor mellett operàtor, mert legalább dolgozik, meg én is csináltam egy pár hétig ezt, de elég volt, köszönöm. Nem szorulok egyelőre ilyesmire.
Egyébként nem megyek segédnek, nem vesznek fel, mert vékony vagyok, és gyenge. Most mellékállásban egy mester mellett dolgozok, és ő legalább tanítgat is, hagy burkolni is, ha simán segéd lennék csak a "csicskamunkàt" kapnàm szakmával a zsebemben, és nem tanulnék semmit. Van már kinézve cég, ahova át akarok menni később, mint burkoló, szerintem át is fognak venni, addig meg marad ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!