Mit tegyek, ha nem bírom elviselni a kollégámat?
Biztonsági őr vagyok, egy műszakban ketten vagyunk. Bent ülünk a portán, és van bőven feladatunk. Van teherporta, személyporta, jön millió kamion, millió ember, kártyakiadàs van, átvizsgálások, ellenőrzések, szondàztatni is kell, kamiont mérni, adminisztrációt is kezelünk, kamiont is ellenőrizni kell, rakodást is, jàrőrözni is kell, stb. Ezért vagyunk ketten. Van munka is, de van mikor kicsi pihenés is van. Eddig olyan őrtàrsam volt, aki korombeli, nagyon jól kijöttünk, a munka megvolt csinálva, megegyeztünk a jàrőrözésben, és pihenésben is. 24 vagy 36 óràzunk, tehát jár nekünk törvény szerint is pihenőidő. Azt éjszaka ki is vettük. Most kaptam egy másik őrt magam mellé, és nem bírom elviselni. Imádom ezt a munkát, a gyárat, rajta kívül minden kollégát, de őt senki nem bírja elviselni, a szolgálati vezető is gyűlöli, az összes kolléga is, a gyárban az emberek is utálják, mindenki kivétel nélkül elviselhetetlen, bunkó, prolinak tartja.
Hogy mi vele a probléma? Vagy a szexről beszél, hogy dugni akar, meg kit dugna meg a gyárban, meg leriban cozza a feleségét, vagy rasszista mondatokat ordítozik. Állandóan ordít, hogy "kiírtanàm ezt is, azt is", vagy "megölném, lelőném". Egész nap ezt kell hallgatni. Lehülyézett, azt mondta nem tudok semmit(pedig nem így van, mindent megcsináltam normálisan, amit láttam, hogy meg kell). Állandóan azt hallgatom, hogy neki az előző őrtàrsa kell maga mellé, elege van, hogy szétszedték tőle, stb. Mindenbe beleköt. Melyik gépnél ülök, mikor megyek el enni, nem engedi kivenni a pihenőt. Öt óra járna, és jó ha másfelet ki tudok venni aludni. Ő egyáltalán nem veszi ki a pihenőt, maximum kiül a porta elé, és onnan nézelődik, de akkor megmozdulnom sem szabad, mert akkor is ordít velem.
Megmondtam neki, hogy ha nem tetszik, hogy velem kell lennie, akkor szóljon a főnöknek, de a főnököt is állandóan àtkozza. Állandóan azt hallgatom, hogy ki kéne rúgni mindenkit a cégnél, az őröket, a raktárosokat, mindenkit, mert csak ő végez jó munkát egyedül. 15 éve a cégnél van, a főnökünk főnöke kivédi, ezért nem engedi őt kirúgni(pedig a közvetlen főnök is utálja őt, simán kirúgnà), ráadásul ember sincs a helyére. Senki nem viseli el, és innentől minden nap vele leszek. Nem bírom ki még egyszer úgy érzem. Egy napot voltam eddig vele, de ha arra gondolok, hogy megint vele leszek 24 órát egyszerűen gyomorideg jön rám.
Reggel is összevesztünk, mert öt perccel hamarabb kijöttem (mikor már megjött a műszakvàltàs. Reggel meg egy órával hamarabb ott voltam. A főnök nem szokott ezért szólni). Tudom, hogy mikor reggel bemegyek ezzel fogja kezdeni, hogy mit képzelek, hogy el mertem menni hamarabb, stb. Egy órán keresztül ezt fogom hallgatni, aztán jon a többi hülyesége.
Nem bírom, tényleg. A munkát imádom, de ez az ember kibírhatatlan, és nem fognak vele szétszedni, mert senki nem bír vele lenni. Mit tegyek? Ezért mondjak fel? :/ Két hónapja vagyok a cégnél.
A pasi közel hatvan éves.
/N
Amikor arról ömleng, hogy kit, hogyan vinne ágyba, akkor félhangon mormolva vesd oda neki, hogy "álmodik a nyomor" vagy "Ahhoz kellene valami műszer is!" -Hidd el, úgy beletiporsz ezzel a lelkivilágába, hogy kerülni fog, - ő fog rimánkodni egy idő után azért a haverjának, hogy bárkivel beoszthatja, csak mellőled vegye ki!
54/ffi
Állítsd kész tények elé! Elmondod neki, hogy az éppen érintett szolgálatban mely feladatokat fogod te elvégezni, a többit pedig hagyd rá! Ha cseszegetnek, elmondod, hogy ami az ő feladata volt és elmaradt, azt ő elvállalta, hogy elvégzi, csak nem végezte el.
-Egyébként ezért nem hülyeség konkrétan leírni a szolgálatot ellátó személyek konkrét feladatait, - de ennyi munkaintelligencia kevés cég biztonsági főnökébe szorul. Így valósulhat meg az a mindennapi gyakorlatban, hogy aki jobban fekszik a vezénylő irodában vagy erőszakosabb, az lényegében azt csinál, amit éppen kedve van - és az sem érdekli, ha a társa megbolondul az egymást átfedő feladatok sorában. Adott fórumon, - mint állománygyűlés vagy össznépi tanfolyam, - nem lenne valóságtól elrugaszkodott ötlet felvetni ezt a vonalat. Ha le van írva konkrétan mindenkinek a feladata, annak ismeretéről számot ad, és mégis elmaradás van valamiben, akkor az irományban foglaltakkal egyértelműen "fogható", - azt nem tudja megmagyarázni akkor sem, ha a vezénylőben a valakije hempereg.
Reggel lejátszod vele - akár egyoldalúan is, hogy (pl.) tied a kontrollpontok menedzselése, rádióforgalmazás, teher beléptetés, telefonok kezelése, - a többit úgy intézi, ahogyan akarja, kivéve az egyenlő arányban elosztott pihenő időt! Aztán mehet a pokolba sikoltozni, - majd bereked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!