Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Most akkor ki a hülye?

Most akkor ki a hülye?

Figyelt kérdés
1 éve új kollégánk érkezett. Jóval fiatalabb mint az átlag korosztályunk (legalább 15 évvel). Én kedvelem, látszik hogy szeretne tanulni, de kicsit zarkozott természetű. Ezt a többiek így vették le, hogy nagyképű és nem szól akarkihez (pl h hozzam csak azért m segítőkész vagyok). De szerintem meg csak azért ilyen mert érzi hogy annyira nem kívánatos személy. Nincs baj a munkájával ami miatt el kene küldeni (de azért van is mit fejleszteni), ezért bent is tartottak. Viszont a kollégák már engem piszkálnak hogy mert beszélgetek vele annyit, meg mert veszem a szarnyaim alá mert nem való a csapatba és inkább uzzuk el. Ha nem, akkor engem is el fognak. Azóta én se beszélek vele annyit és látom szerencsetlenen h nem találja a helyet pedig a melot tényleg akarná. De a főnök meg valamiért nem képes meglepni hogy akkor inkább kirúgja (mondjuk egyáltalán nem vezetőnek való, nagyon gyenge ehhez). Mit kezdjek ezzel én sajnálom ezt a kollégát?
2021. szept. 2. 23:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kereken mondd el a kollegaknak hogy zarkozott termeszetu. Szerencsetlen nem tud ezzel mit tenni, ilyen es kesz. El kene erni, hogy a duh, ne a dac beszeljen beloluk, hogy biztos nem zarkozott, csak nagykepu. Lehet, hogy idovel tok jo fejnek tartanak, ha nem akarnak elulsozni ot. Na meg megis milyen emberek egyaltalan, hogy "csendes nagykepusegert" eluldoznenek valakit? Ez oket minositi, es nem jol! Mint irtad, a munkaja lehetne jobb is, tehat nem tud mire nagykepu lenni. Persze, sok nagykepu ember van, de ha nem tetszik nekik a viselkedese,akkor eluldozes es kiutalas helyett viselkedjenek felnottekkent es beszeljek meg vele. Mert ezt gondolom egyikuk sem tette, hogy ot is megkerdeztek barmirol - konkretan, nem pedig ismerkedes probalkozas, amivel a srac nem tud mit kezdeni, ha nagyon zarkozott.
2021. szept. 2. 23:50
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, ezt mondom, hogy én nem vagyok vele elutasító, próbálom megismerni és velem többet is kommunikál. Jó fej amúgy csak úgy érzem kicsit szorongó, de hajlandó a tanulásra meg érdekli a szakma. De ezt mondtam a főnöknek, hogy ha a többiek ennyire nem nyitottak fele inkább rúgja ki inkább, de hogy a létszám most lényeg.. pedig szegény említette, hogy nem érzi úgy hogy befogadná a társaság és nem tudtam mit mondani mert akkor én lennék a következő. Tudom h gáz h ezt elfogadom de szeretem munkám és jól fizet, nem akarom ezért elveszíteni, de engem is meglepett h ilyenek is tudnak lenni (tisztelet a kivételnek)
2021. szept. 3. 00:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem. Egy komoly munkahelyen nem szólhatnak meg azért, hogy kivel állsz szóba és nem rendeznek ilyen dedót, hogy felvettük, de ne szóljunk hozzá mert nem való ide. Aki dolgozni akar az beszáll a csapatba, ugyan így ahol a csapat fontos, ott behúznak mindenkit. Aki meg nem képes alkalmazkodni azt egyszerűen vagy áthelyezik vagy felmondatják.
2021. szept. 3. 00:10
 4/13 A kérdező kommentje:

De ez az. Mert nem mondatják fel? Nem értem. Saját kollégáimon elcsodálkozom mikor jutott el ide ez a világ

De nem főnök vagyok, inkább nem szólok annyit hozza, csak felmond.. de nem értem ezzel a mentalitással mit várunk akkor a fiatalokotól

2021. szept. 3. 00:15
 5/13 A kérdező kommentje:
De ezek szerint ez sajnos egyedi eset
2021. szept. 3. 00:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Milyen munkahely ez?
2021. szept. 3. 00:17
 7/13 A kérdező kommentje:
Csak egy átlag magyar eü.-s osztály
2021. szept. 3. 00:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz mit mondani látatlanban, nem lehet tudni milyen a helyzet. Többnyire azért azt mondanám elsősorban a meglévő társaság feladata befogadni az újoncot, de általában sok munkahelynél az van, hogy kivetik maguk közül. Ehhez persze neki is kéne nyitnia legalább kicsit, de az is természetes hogy nem jössz ki mindenkivel, főleg nem akar az ember rögtön haverkodni, mert elég erőltetett.

Ha veled elvan, nem paraszt vagy bunkó, nem érzed hogy gond lenne vele, akkor a társaság tűnik mérgezőnek. Ha te ki mersz állni érte, akkor lesz majd 1-2 semleges, aki hagyja a témát, végül azokkal állsz szemben akik uszítják a maradék kollégát.

Elviekben nem ártott nektek semmit, nem csinált vagy mondott semmi bántót. Irritálja őket, pedig nem is ismerik. A főnök is felvette valamiért, csak nem volt annyira suttyó az interjún, hiába kell ember.

Az pedig, hogy téged is kiakarnak utálni mert beszélsz vele, megint a többieket minősíti, amivel erősen billen afelé a helyzet, hogy ők utálkoznak és velük van a gond. Pontosabban valószínűleg 1-2 megmondó figurával, aki tüzeli a többit, azok pedig mennek utánuk mint a birkák.

2021. szept. 3. 01:13
 9/13 A kérdező kommentje:
Tudom, csak szomorú a helyzet, hogy alig van jelentkező és eddig olyan kollégák jöttek akik legalább 8 éves tapasztalattal jöttek hozzánk, ő meg 2 évvel és nem hajlandóak időt szánni ra, és akkor jön ez hogy ő már alapból gáz. Csak sajnálom
2021. szept. 3. 01:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyképű, és? Nem az a lényeg, hogy el tudja látni a dolgát, azért nehéz helyzetben mindenkire szükség van. Csak dolgozzon k.va jól. Igaz, nem tudni milyen mértékben ilyen, nekik kell eldönteniük a dolgokat.
2021. szept. 3. 04:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!