Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkatársam haragszik amiért...

Munkatársam haragszik amiért miattam került katanténba. Szerintetek jogos?

Figyelt kérdés
Múlthét pénteken találkoztunk illetve munka után volt együtt programunk. Hétfőn pozitív covid tesztem lett, pénteken még csak annyi tünetem volt, hogy kicsit folyt az orrom. Ma haza küldték a munkából, hogy mivel kontaktban volt velem 10 napig karanténban kell lennie. Aztán felhívott engem és kb.leordibált, hogy neki ez nagyon nem hiányzott és most miattam ilyen helyzetbe került, lehet meg is fertőztem. Szerintem ez egyáltalán nem jogos, mikor találkoztunk nem is gondoltam arra, hogy lehetek covidos, természetesen nem direkt csináltam. Senki sem jó kedvéből lesz beteg és nekem most pont nem az ő rikácsolására volt szükségem. Akik voltak ilyen helyzetben ti is kiakadtok? Jogosan haragszik rám?
2021. szept. 1. 18:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem az értelmetlen ordibálás semmilyen formában nem jogos. Covid ide vagy oda.

Másrészt meg tudom érteni, hogy dühös. Engem munkatársam betegített le, nem Covid volt de két hétig feküdtem hulla betegen. Erre menet közben vidáman felhívott, hogy "szerencsére nem Covid". Hát mondom f..sza, attól még én bteg vagyok.

Szóval valahol kicsit vicces, hogy ha Covid akkor megy a rettegés bezzeg ha simán csak nátha vagy más fertőző betegség akkor mindenki legyint miközben pont ugyanúgy kidőlsz tőle.

2021. szept. 1. 18:59
 12/16 anonim ***** válasza:
31%
Fiktív kérdés.
2021. szept. 1. 19:08
 13/16 A kérdező kommentje:
Miért lenne fiktív kérdés? Nem tudom máshol hogy mennek a dolgok, de nálunk jelezni kell a felettesemnek, hogy beteg vagyok. Aztán felhívott a kríziscsoport, hogy voltam-e valakivel közvetlen kontaktban, és mivel vele voltam így haza küldték. Oké, a kérdésben rosszul fogalmaztam és nem karanténba került, hanem felmentették a munkavégzés alól, így már jobb?
2021. szept. 1. 19:40
 14/16 anonim ***** válasza:
69%

Már ne is haragudj, de ha az elmúlt 1,5 évben nem sikerült megtanulni, hogy ha beteg vagy, akkor vagy otthon maradsz a seggeden vagy minimum maszkot húzol, akkor te vagy a hibás

4-5 éve én simán bementem maszkban dolgozni (külön irodám volt pedig), ha enyhe náthám volt, max nevetgéltek rajtam… most fel se tűnne senkinek

2021. szept. 1. 19:43
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én egyetemista vagyok. Óvónőnek tanulok és a zárógyakorlatom előtt jelentett egy csop.társam, hogy kontaktja voltam, mikor róla utólag kiderütl, hogy covidos.

Pedig csak beszélgettünk 5 percet szabadtéren, rajtam maszk is volt és volt köztünk távolság is.

Nagyon elvoltam keseredve, mert heteket készültem a záró gyakorlatomra, sokat költöttem is rá.

Nem tudhatod, hogy ő neki mennyire fontos lehetett, hogy épp akkor bemenjen a munkahelyére, lehet fontos dolga volt.

Ez már régebben volt, még a tavaszi félévben év elején.

Azóta már nem haragszom, de akkor én is haragudtam, még ha nem is tehet róla.

Azonban nagy volt a csalódottságom.

Ezek azonban ilyen dolgok. Az idő mindent megszépít.

Ha barátok vagytok, majd nem fog haragudni. :)

2021. szept. 1. 22:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha a tünetektől fél, akkor volt rá háromnegyed éve, hogy beoltassa magát ő, és a vele szoros kapcsolatban élők is. Ha konkrétan a karanténnal van a baj, akkor azt teljes mértékben megértem. Mármint azt nem hogy miért kell leüvölteni a másikat, az nem old meg semmit, max. elássa magát emberileg. Haragudni emiatt? Ez elég gáz. Ha konkrétan olyan bajod lett volna, mint például láz, köhögés stb., akkor megértem. De hogy egy őszi időben egy hirtelen lehűlés után, mikor amúgy is sok a megfázás, és egy kicsit folyik az orrod... nagy kaland. Aki beoltatta magát, az ne féljen, akinek az időveszteség a probléma, csak azt tudom megérteni, de azt hogy haragudjon emiatt, azt nem. 2 éve még influenzásan járkáltak az emberek iskolába, dolgozni, most meg leüvöltik a fejed ha ki mered fújni az orrod, vagy tüsszenteni mersz egyet. Szánalmas.
2021. szept. 5. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!