Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkatársam haragszik amiért...

Munkatársam haragszik amiért miattam került katanténba. Szerintetek jogos?

Figyelt kérdés
Múlthét pénteken találkoztunk illetve munka után volt együtt programunk. Hétfőn pozitív covid tesztem lett, pénteken még csak annyi tünetem volt, hogy kicsit folyt az orrom. Ma haza küldték a munkából, hogy mivel kontaktban volt velem 10 napig karanténban kell lennie. Aztán felhívott engem és kb.leordibált, hogy neki ez nagyon nem hiányzott és most miattam ilyen helyzetbe került, lehet meg is fertőztem. Szerintem ez egyáltalán nem jogos, mikor találkoztunk nem is gondoltam arra, hogy lehetek covidos, természetesen nem direkt csináltam. Senki sem jó kedvéből lesz beteg és nekem most pont nem az ő rikácsolására volt szükségem. Akik voltak ilyen helyzetben ti is kiakadtok? Jogosan haragszik rám?
2021. szept. 1. 18:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Tuti nem volt semmi tuneted? Miért mentél covid tesztre? Ha volt sejtesed akkor jogos
2021. szept. 1. 18:19
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem jogos. Akkor mindenkire lehetne mérges, a boltban, a buszon, az utcán akárki lehet fertőző.
2021. szept. 1. 18:20
 3/16 A kérdező kommentje:
#1 Szombaton már lázam is volt, hétfőn a dokim jelentette az ANTSZ-nek és néhány órán belül jöttek is. A gyorstesztem lett pozitív, a PCR-t ma csinálták annak még nincs eredménye, de a cég így is karanténba küldte.
2021. szept. 1. 18:23
 4/16 anonim ***** válasza:
64%
Jogos. Az orrfolyás is tipikus tünet. Gondolni kellett volna rá.
2021. szept. 1. 18:33
 5/16 anonim ***** válasza:
86%

Egy cég nem jogosult senkit karanténba küldeni. Itt valami fogalomzavar van. Haza küldheti, szabadságra küldheti, karanténba csak és kizárólag hatóság. Akkor most ki volt, és mibe küldte?

Azt is érdemes kiemelni, a fenti válaszok tükrében, hogy nem az a történet, hogy a kérdező megfertőzte volna az érintettet. Eddigi ismereteink szerint nem fertőzte meg. Itt az egyetlen aktív szereplő maga a cég.

2021. szept. 1. 18:36
 6/16 A kérdező kommentje:
Karanténnak hívjuk, de valójában csak dolgozni nem mehetsz és nem találkozhatsz munkatársakkal, azt nem szabják meg, hogy csak otthon lehetsz.
2021. szept. 1. 18:37
 7/16 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem is jogos.
2021. szept. 1. 18:39
 8/16 anonim ***** válasza:
79%
Semmilyen cég nem szabhatja meg, hogy te a magánéletedben kivel találkozhatsz. Nagyon durva jogsértés lenne.
2021. szept. 1. 18:39
 9/16 anonim ***** válasza:
71%
Itt valami nem kerek a történetben. Eleve, honnan tudják hogy neked lett pozítiv a teszted? Ez nem számít bizalmas információnak? Az én munkahelyemen ez nem számít publikus infonak. Amikor nálunk lett pozítiv eset, akkor csak a tényről kaptunk infót és külön emailt csak a kontakt személyek kaptak hogy otthonról dolgozzanak.
2021. szept. 1. 18:57
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Itt felmerül a személyes adataiddal való visszaélés is, ugyanis hogy te vagy COVID fertőzött, az bizalmas információ.
2021. szept. 1. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!