Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan reagálnád le ha az új...

Hogyan reagálnád le ha az új munkavállalód magasabb bevételt produkál mint egy sok éves dolgozód?

Figyelt kérdés

Adott egy étterem.

Adott 26 dolgozó.

+1 újonc. (én)

4 hónapja vagyok a cégnél mint pultos, de 4 hónal alatt statisztikailag magas százalék. bevétel réssel vertem rá minden más dolgozóra.

Miért lehet ez?

Egy Q*rva jó vagyok ezen munkakörben.

Miért?

Miből áll a pultos meló?

Neked mi a válaszod ezen kérdésre?

.

.

.

Étel/kávé kiadás/a rendelés teljesítése/a vendégtér és pult rendben tartása?

Megmondom én neked a választ és ezért kicseszett sokan fogtok utálni, és sokan nem fogtok egyetérteni velem.

A pultos feladata nem CSAK ennyiből áll. A pultos nem étel/ital kiadó rendelésre mert azt az autómaták csinálják!

A pultos feladata a kínálat ELADÁSA nem pedig KIADÁSA!

A pultosnak kötelessége ismernie a saját üzletét és annak kínálatát. Nem kell mikrobiológiai szintekre menni, de tudnod kell nagylatokban, hogy miből áll az adott terméked.

(pizza, annak féltétele)

Mondok egy példát.

Van egy Dolce szalámis pizzád.

Hogy ajánlod?

Szalámis pizza, vagy Dolce szalámis pizza? Mert kicseszett nem mindegy mit mondasz.

A Dolce Napolita szalámis pizza egy 27%-ban marhát 73%-ban sertést tartalmazó szalámí, melynek 2 féle húsa egy paprikás, fokhagymás, sós, borsos páclében megforgatva elkészül az olaszok által közkedvelt Dolce Napolitana szalámis pizza.

Magyarországon a sima szalámis pizza alatt értjük a jó esetben is a Pick szalámit.

Fontos,hogy a vendég ne higyje ezt.

Én mint 4 hónapos dolgozó kezdek tanácsokat osztogatni és a vezetőséggel tárgyalni egy új rendszer felállításáról, és a pozícióm átgondolásáról.

Te mit mondanál erre?

2021. aug. 29. 18:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha en lennek a fonok, elkezdenek rettegni, hogy kirugsz.

Viccet felreteve, ha latom valakiben az ertelmet es a motivaciot, nyilvan adnek neki teret, meghallgatnam az otleteit, de azert komolyabb poziciokhoz meg tepernie kene. Talan 1-2 ev, aztan alakulna a dolog, ha megbizhato, es a hozzaallasa is megfelelo. Ha ilyen kis en mindent jobban tudok mitugrasz, akkor nem foglalkoznek vele.

2021. aug. 30. 00:36
 12/16 anonim ***** válasza:

Nekem csak egy kérdésem van.

Egyáltalán minek sokat dolgozni?

Kis pénz, kis foci.

2021. aug. 30. 21:06
 13/16 anonim ***** válasza:

12 Nalunk mondjuk van egy kifizetesi hatar a premiumban, nem fizetnek ki vegtelen premiumot. Sokan tulleptek ezt a hatart joval. Nemreg megemeltek a hatart, igy mar tobbet keresunk, akik eddig “ingyen” dolgoztak a hataron tul.

Mondjuk ha novekszik a ceg bevetele, akkor eleg logikus, hogy tobb penz jut a fizetesekre is.

2021. aug. 31. 03:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Local Barista Does The Bare Minimum - Now He Thinks He's The Next Jeff Bezos
2021. szept. 1. 22:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az is belejátszik, hogy pont jó időben kerültél oda, a nyári hónapokban. Ettől függetlenül ügyes vagy, hajrá tovább!
2021. szept. 2. 06:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Az alapveto minimumot nyujtod, a tobbi dolgozol pedig nem uti meg ezt a szintet, ezert tunik ugy, mintha sziporkaznal kozottuk. Ezzel a lenezo, fellengzos stilussal a jovoben nem fogod sokra vinni. Maradj alazatos, azt javaslom.
2021. szept. 2. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!