Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Én vagyok a fura, hogy elbúcsú...

Én vagyok a fura, hogy elbúcsúztam vagy a volt munkahelyemen bunkók?

Figyelt kérdés

Eddig nálunk senkinek a távozását nem jelentették be. Mindenki csak úgy eltűnt, mikor keresni akartuk valami munkával kapcsolatos kérdéssel, akkor mondták csak meg, hogy hát ő nincs már a cégnél. Még úgy is, hogy napi összeköttetésben voltunk a munkánk során.

Én voltam az egyetlen, aki (mikor felmondott), azt nem csak a főnökkel közölte, hanem elköszönt a közvetlen csapatában mindenkitől és a menedzsmentnek (akinek eddig a heti státuszát jelentette) is írt egy rövid üzenetet, amiben megköszönte a közös munkát és sok sikert kívánt a továbbiakban is.

Utólag lehet, hogy hülyének néztek, de így éreztem helyesnek.

2021. aug. 28. 06:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy jöttem el 18 év (igen, annyi) után hogy felmondtak nekem és persze járt 90 napos felmondási idő, de felmentettek a munkavégzés alól.

így a felmondás napján összepakoltam (1 szatyorba mindent be) és távoztam.

Senkitől 1 szóval el nem köszöntem.

18 év után se.

Még most a napokban is jött mail volt kollegától hogy ezt meg azt átküld nekem látszólag fogalma sincs róla hogy már nem dolgozom ott...

érdekes a cégvezetés...

2021. aug. 28. 06:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez annyira fura... És nem miattad, teljesen megértelek... hanem mert minden korábbi helyemen megszokott volt erről értesíteni a többieket, sokaknak még búcsúbulit is szerveztek. Szerintem ez valahol a cég felelőssége lenne.
2021. aug. 28. 06:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez nálunk is így szokás. Legalábbis a szűk körben elköszön, esetleg egy sütizés. Kolléganőm évelején lett nyugdíjas. Köszöntöttük, gratláltunk neki, vettünk ajándékot, halom virágot.
2021. aug. 28. 07:09
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Volt ahol elköszöntem, de voltam olyan helyen is, ahol örültem, hogy nem

Kell látnom a sok frusztrált seggfejet. Ott természetesen nem vittem búcsúkaját. A normálisaknál igen.

2021. aug. 28. 07:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem. Te sem vagy fura, hogy elköszöntél, de a többiek sem bunkók, amiért nem. Minden munkahelyen más a szokás. Ha nálatok nem szokás a távozó kollégák búcsúztatása, akkor senki nem várhatja el, hogy elköszönjön. Nyilván a vele egy helyiségben dolgozóktól majd elköszön, de elég annyi is, hogy "sziasztok", nem kell búcsúbeszédet tartani. Az összes többi kollégától meg nem muszáj elköszönni, a vezetőség feladata lenne, hogy bejelentsék, hogy X kolléga elment, ezután a feladatait Y kolléga fogja átvenni. Ha ezt ők nem teszik meg, akkor a vezetőség a lúzer, nem pedig X kolléga, nem az ő feladata ez.
2021. aug. 28. 10:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

értelem szerűen a számomra értékes emberektől elköszöntem.

az meg hogy ki mit gondol erről, eleve hol érdekel már engem?

2021. aug. 28. 10:24
 7/8 A kérdező kommentje:
#5 A "munkahelyemen bunkók" részt nem az ott dolgozókra értettem elsősorban, hanem arra, amit te is említettél, hogy nekem kellett elköszönnöm ahhoz, hogy kiderüljön, hogy nem számíthatnak rám és hiába keresnek a későbbiekben a többiek, mert különben a vezetőség nem szólt volna semmit, ahogy korábban sem jelezte azt senki után. :)
2021. aug. 28. 10:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem kell elköszönni senkitől de ha te úgy érzed olyan viszonyban voltatok a kollégákkal hogy ezt a gesztust megérdemlik akkor nincs semmi akadálya.

Én eddig két munkahelyről léptem ki,az elsőn magamtól,a másodiknál nem vettek fel próbaidő után de a végén mindkettőnél megköszöntem az ott lévőktől hogy velük dolgozhattam és elköszöntem.Én úgy éreztem hogy ennyi kijár mert sokat tanultam tőlük és normálisak voltak de ha nem szeretted a munkatársakat akkor simán kimész a bejáraton és nem mondasz semmit.

2021. aug. 29. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!