Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem tudok 8 órában dolgozni?

Nem tudok 8 órában dolgozni?

Figyelt kérdés

20-as éveim elején járok és dolgoztam már pár munkahelyen ezalatt. Mindig 4 vagy max 6 órában. Fizikailag bírom és nem fáradok el, viszont ha 6 óránál többet kell melózni csak arra gondolok, hogy "mikor lesz már vége?". Véleményem szerint 8 óra meló nekem sok, mert másra is szeretném fordítani az időmet, nem csak arra javarészt.

Pár hónapja költöztem vidékre(egyéb okok miatt) és a közelben(anélkül, hogy kéne 2 órát utazni) csak 8 órás melót találtam. A társaság nem mérvadó, a munkakör nem számít, mert jól alkalmazkodom. Itt csak az idővel van a gond. A pénz kell, de az szintén nem a legfontosabb dolog ezt a szemszöget nézve.

Sok embernek ez nem gond, hiszen 10-12 vagy akár 14 órát is melóznak.

Akik valami oknál fogva most többet kell, hogy dolgozzanak pl. 8 óra helyett 10-et, vagy 2 műszak helyett 3-at esetleg sok a túlóra azok, hogyan vették rá magukat a változásra? Mi motivál olyankor? Maradtatok azon a munkahelyen és dolgoztatok többet, vagy kerestetek másikat ami még ha messzebb is van kevesebb melóval jár?

2021. aug. 25. 15:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
79%

Én 12 órázom 4 műszakban. Gyárban igen. Munka. Mennyire bírom? Nehezen. Kell a pénz? Persze.

Jelenleg nincs jobb.

2021. aug. 27. 20:31
 22/35 anonim ***** válasza:
57%
A gyár rossz? Igen. 12 óra embertelen? Igen. Van értelme így élni? Nincs.
2021. aug. 27. 20:38
 23/35 anonim ***** válasza:
0%

Reggel 4:30-kor kelek, gyors kaja, KV, aztán meló.

Hazaérek 15:30-ra, tusolás, stb. 16:00-ra "szabad" vagyok.

Van időm, este 10-ig ráérek.

Az 6 óra hossza, annál több időt hétköznap úgysem tudnék mit csinálni, csavarogni kevés, kockulni sok.

Esti műszak már keményebb dió, akkor tényleg nem sok idő van magamra, de kibírható.

Csavargásra ott a hétvége, illetve az évente kétszer két (van, hogy három) hét leállás.

Egyébként, ha folyamatosan megy a termelés, akkor sokkal gyorsabban eltelik az idő, mintha csak vánszorognánk a gyárban.

Ha valami nem stimmel, a szalaggal együtt az idő is megáll...

Hogy mi motivál?

A mottóm:

Éld meg az álmaid,

Érd el a céljaid!

Ehhez pedig igenis meg kell dolgozni

2021. aug. 29. 00:43
 24/35 anonim ***** válasza:
70%

4:30-as kelés embertelen? Igen. Gyors kajálás egészségtelen? Igen. 6 óra "szabadság" tényleg szabadság? Nem. Egy példa az ezerből: nem fekhetsz le akkor amikor akarsz, mert más megszabja, hogy legyél kipihent és kelj fel reggelre. Innentől kezdve ez nem tényleges szabadság, csak látszat, az otthonodban is ugyanúgy ott van a rabszolgatartód, csak este veri rád a láncot, hogy "Aludj szolga!".

Esti műszak embertelen? Igen. Évente két hosszabb alkalom "csavargásra" lelkileg egészséges? Nem. Nagyon kevés.

Kell folyamatos termelés? Nem. Tényleg azért kéne élnünk, hogy menjen gyorsan az idő? Nem, az élet rövid, ne gyorsítsuk már fel, ne várjuk a jövőidőt. Éld meg a mát szenvedések nélkül és NE szenvedd meg a mát, hogy majd valamikor "élhess" valamit, hogy utána újra szenvedhess.

Le a munka világával!

2021. aug. 29. 03:00
 25/35 anonim ***** válasza:
#24 Én nem szenvedek egyáltalán :)
2021. aug. 29. 03:15
 26/35 anonim ***** válasza:
56%
Biztos nem mosolyogsz végig munkaidő alatt :) És lehet nem érzed, de a szervezeted igen. Nagyon megviseli ez az életmód. Könyörög, hogy hagyd abba, de téged nem izgat az egészséged. Sebaj...
2021. aug. 29. 03:21
 27/35 anonim ***** válasza:
47%
De figyelj Doszka. Csak nézd meg ezt a subredditet és megérted, hogy mi a probléma a mai világgal: [link] Mindent elmond. Mi szenvedünk. Nem akarunk szenvedni. Egy percet sem. Nem kell már.
2021. aug. 29. 03:24
 28/35 anonim ***** válasza:
49%

#27 "

This community is available in the app

To view posts in r/antiwork you must continue in Reddit app or log in."

Köszi, de nincs szándékomban sem letölteni, sem regisztrálni.

De egyébként ha senki sem dolgozna, akkor miből élnénk meg?

2021. aug. 29. 11:16
 29/35 anonim ***** válasza:
80%
Én is kivi lennék, miből akarnak megélni a munka-ellenes csoport tagjai. Egyébként benne lennék, ha van jó ötlet.
2021. aug. 29. 11:21
 30/35 anonim ***** válasza:
72%

Nem azzal van a baj, hogy dolgozunk. Azzal van a baj, hogy a túlélésre éppcsak eleget fizetnek. Az a baj, hogy embertelem a 8 óra, de még a 6 is. Az a baj, hogy a munkáltató megengedhet magának mindent a munkavállalóval szemben.

Ma már meglehet engedni azt, hogy legyen egy UBI (feltétel nélküli alapjövedelem). Ezt kapja az aki nem dolgozik. Pont elég egy lyukméretű lakásra éshogy pont nem halsz éhen. Ha ennél többet szeretnél akkor ott a TÉNYLEG opcionális munka. De ne azért dolgozz, hogy az előbb felsoroltat megkapd! Az alanyi jogon kéne járnia.

Értem Doszka, a Reddit 2021-ben pont olyan alap mint a Facebook, nem értem hogy-hogy nincs fiókod de oké :)

2021. aug. 29. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!