Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem tudok 8 órában dolgozni?

Nem tudok 8 órában dolgozni?

Figyelt kérdés

20-as éveim elején járok és dolgoztam már pár munkahelyen ezalatt. Mindig 4 vagy max 6 órában. Fizikailag bírom és nem fáradok el, viszont ha 6 óránál többet kell melózni csak arra gondolok, hogy "mikor lesz már vége?". Véleményem szerint 8 óra meló nekem sok, mert másra is szeretném fordítani az időmet, nem csak arra javarészt.

Pár hónapja költöztem vidékre(egyéb okok miatt) és a közelben(anélkül, hogy kéne 2 órát utazni) csak 8 órás melót találtam. A társaság nem mérvadó, a munkakör nem számít, mert jól alkalmazkodom. Itt csak az idővel van a gond. A pénz kell, de az szintén nem a legfontosabb dolog ezt a szemszöget nézve.

Sok embernek ez nem gond, hiszen 10-12 vagy akár 14 órát is melóznak.

Akik valami oknál fogva most többet kell, hogy dolgozzanak pl. 8 óra helyett 10-et, vagy 2 műszak helyett 3-at esetleg sok a túlóra azok, hogyan vették rá magukat a változásra? Mi motivál olyankor? Maradtatok azon a munkahelyen és dolgoztatok többet, vagy kerestetek másikat ami még ha messzebb is van kevesebb melóval jár?

2021. aug. 25. 15:18
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
30%
Amilyen kevés munkahely van manapság örül az ember ,hogy van biztos állása. Csak te nem vagy azzal tisztába szeribtem még,mert fiatal vagy,hogy ez nem így működik ,ahogy te elképzeles.
2021. aug. 25. 15:21
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
én úgy oldottam meg, hogy olyan munkát végzek amit szeretek így szinte még kevés is a munkaidő :D
2021. aug. 25. 15:24
 3/35 anonim ***** válasza:
64%
Nekem a negyoras elegge semmittevo munka elviselhetetlenul hosszabbnak tunt, mint mikor nyolc oraban tenyleg kellett valamit csinalni, es attol repult az ido.
2021. aug. 25. 15:26
 4/35 anonim ***** válasza:
82%

Nekem sem jó a 8 óra

6 órán keresztül tök produktiv vagyok, ebédidő se kéne. De az a maradék két óra... Az megöl lelkileg. Nem tudom miért.

2021. aug. 25. 15:29
 5/35 anonim ***** válasza:
44%
Én se bírok 8 órát dolgozni. De 6-ot sem. Egyszerűen megőrjít, bekattanok már rövidtávon is. Most jelenleg csak 2 órában dolgozom, amiből havi bruttó 40 ezer jön be, mamahotelben eltartanak. Egyszerűen nem fogadom el, hogy a napom fele munkával megy el, ezért tiltakozom a 8 órás munkaidő ellen. Max 5 óra, nagyon max, amit elvállalnék. Tudom, hogy ebbe a gondolkozásmódba bele fogok halni, de nem érdekel, a halál ezerszer jobb mint a robotlét.
2021. aug. 25. 15:29
 6/35 anonim ***** válasza:
39%
Elég latyakosak lett ezrk az utóbbi generációk. Röpke 8 óra munka ellen lázadoznak. Vicc.
2021. aug. 25. 15:32
 7/35 anonim ***** válasza:
70%

Attól függ milyen az a 8 óra. Ha mindig van mit csinálni és folyamatosan pörögsz szinte észre sem veszed és vége van. Csak fáradt leszel a végén.

Ha laza a munka, rengeteg várakozással és tétlen viselkedéssel, akkor rettenetes ledoglozni akár 4 órát is.

2021. aug. 25. 15:33
 8/35 anonim ***** válasza:
72%

5-ös vagyok, miért kapom a lepontozásokat? Én csak leírtam, hogy nincs ezzel egyedül.

6-os azért a 8 óra nem röpke idő. Ha 8 órát alszol, akkor már csak 16 órád marad. -8 óra a munka, tehát marad 8 óra. Abból levonhatjuk a házimunkát, bevásárlást, ügyintézést, utazást oda-vissza, stb. Hirtelen már csak pár órád van az élet "élvezésére".

Nem akarok egy olyan életet, ami 99% szenvedés és 1% "fogjuk rá jó". Inkább akkor végzek magammal. Az, hogy ti a kommunizmusban úgy nőttetek fel, hogy "ha belehalok is de dolgoznom kell" mentalitással, az a ti problémátok. De ne akarjátok ráerőltetni a mi felvilágosult generációnkra. Nem akarunk ilyen életet mint elődeink. Nem akarunk robotolni. Nem az az ember létének az értelme, hogy olyat csináljon amit utál. Nem szabad, hogy ez legyen. Végezzék az ilyet a robotok, akiknek nincsenek érzelmeik, az ember pedig legyen szabad és élvezze az életét.

2021. aug. 25. 15:38
 9/35 anonim ***** válasza:
76%

én diákmunkán vagyok, most megyek egyetemre, mivel még úgymond semmihez nem értek ezért csak boltban és vendéglátóhelyeken tudtam dolgozni, most épp kasszásként dolgozom 8 órát reggel 5.30tól 14.00ig és szívből gyűlölöm, de kell a pénz, nem akarok már ennyi idősen mindent anyáékkal megvetetni plusz ha eltartanak javarészt akkor nem csak otthon lógatom a lábam legalább

de tény hogy brutál módon szenvedek, alig várom hogy délután 2 legyen és hazamessek , ja és holnapra bevállaltam 12 órát szóval azt még nem tudom hogy fogom kibírni.. a vevők is halálra idegesítenek, bunkók, buták..

eddig becsültem alá az ilyesfajta munkát, de mióta itt dolgozom, félistenként tekintek azokra akik ezt főállásban napi szinten megcsinálják, minden panasz nélkül

2021. aug. 25. 15:44
 10/35 anonim ***** válasza:
45%

#8 engem te csak ne vegyél egy kalap alá magaddal, azért mert egy generációban születtünk.

Általános értelmi szinted elmarad a normálértéktől, ha te úgy gondolod, hogy 8 óra munka egyenlő a rabszolgasággal és helyette a latyakos, semmittevő életet választod.

2021. aug. 25. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!