Ha egy céges számlán a végrehajtó nem tud még 80.000-et sem behajtani, mert még annyi egyenleg sincs, akkor az a cég hogy tud egyáltalán működni?
Volt munkahelyem ellen végrehajtás van (én indítottam) és nyamvadt 80.000ft-ot nem tudnak behajtani mert még annyit se tud a végrehajtó leemelni a számlájukról.
Egy cég aminek még 80.000 ft-ja sincs, hogy tud működni egyáltalán?
mert működik, nyitva van, sőt a jófogáson még álláshirdetésük is van friss-embert keresnek.
Közben meg a végrehajtó nem talál náluk 80.000 ft-ot se.
"Valószínűleg máshol tárolják a pénzt, hogy ne lehessen behajtani."
egy hatósági végrehajtó elől semmiféle legális hely nem jelent menedéket egy cég esetében. Az unión belül még más országbeli bankszámláról is leveheti a pénzt.
Úgyhogy hacsak a cég nem kokaint vett és abban tartja a pénzt akkor ez nem játszik.
Másik meg:a végrehajtó tán 4 vagy 6 hónapig próbálkozik a behajtással ha nem jön össze, akkor kényszertörlés és erőszakos felszámolás.
A cégtulaj vagy fizet vagy pápá a cégének.
Meg tudják oldani.
Például beszállító cégben tartják a pénzt aminek papíron nem sok köze van az addóságot felhalmozóhoz.
Vannak cégek amiket csak azért hoznak létre, hogy rövid időn belül megszüntessék jogutód nélkül.
"Vannak cégek amiket csak azért hoznak létre, hogy rövid időn belül megszüntessék jogutód nélkül."
Hát ez erre az 1995-ös alapítású cégre biztos nem igaz.
“Az unión belül még más országbeli bankszámláról is leveheti a pénzt.“
Azért ez így nem teljesen igaz, a magyar végrehajtó csak az országon belül rendelkezik jogkörrel.
Ha másik országban van bankszámla, ahhoz nemzetközi végrehajtást kell indítani.
"Másik meg:a végrehajtó tán 4 vagy 6 hónapig próbálkozik a behajtással ha nem jön össze, akkor kényszertörlés és erőszakos felszámolás"
Ez szerintem nem így van, legalábbis az én esetemben nem így volt, bár lehet, hogy csak a vészhelyzet miatt. Én többmilliós tartozás miatt nem végrehajtást, hanem felszámolási eljárást indítottam egy cég ellen, hogy kikényszerítsem, hogy fizessen. Mások végrehajtást indítottak ellene (kisebb összegért, talán 1-2 millióért). A bankszámlán semmi nem volt, így a végrehajtósok koppantak. Nekem hosszadalmasabb volt a procedúra, de a végén kifizette a pár tízmilliós tartozást. Szóval volt pénze, mondjuk én tudtam is, hogy van, csak nem a bankszámlán tárolta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!