Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet elintézni, hogy...

Hogy lehet elintézni, hogy egy csoportnak hozzák nyilvánosságra a fizetését?

Figyelt kérdés
A kérdésem adott, nem személyre szabottan érdekel az, hogy kinek mennyi a bére, hanem, hogy egy csoporton belül lássam, hogy jelenleg hol vagyok a pillanatnyi alapbéremmel. Korábban volt már ilyen folyamat szerény gyárunkban, amikor nyilvánosságra hozták a minimum operátori, technikusi bért. Most egy hasonlót szeretnék, mert nem gyártásban vagyok már, hanem 3 éve egy 10 fős csoportban dolgozom. A célom nem az, hogy ezt a kimutatást csak én lássam, hanem mindenki. Hogy lehet ezt elintézni? Ha már korábban döntöttek úgy, hogy prezentálnak ilyen dolgokat.

2021. aug. 6. 11:11
 1/9 A kérdező kommentje:
Illetve megmutatták a tól ig határt is, hogy mi a minimum és maximum az adott munkakörben. Ez érdekelne nálunk is.
2021. aug. 6. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Ez elvileg törvénysértö, csak olyan emberek fizetését lehetne nyilvánosságra hozni, akik ebbe beleegyeztek.

De nem igazán értem, mi közöd másik emberek fizetéséhez? Ez ugyanis igen szigorúan magánügy!

2021. aug. 6. 11:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Tehát korábban törvényt sértett a cél, amikor termelésben dolgoztam és nyilvánosságra hozták az egyes munkakörökhöz tartozó bértáblát. Hogy mi a minimum és maximum. Nem kérdezték meg ki akarja vagy ki nem! Illetve, ahogy mondtam engem nem személyre szabottan érdekel az, hogy ki mit kap, hanem, hogy lássam a 10 fős bandában én hol vagyok. Azt gondolom a legalján. Szóval én ragaszkodnék ehhez. Ha korábban megtehették most is megtehetik.
2021. aug. 6. 11:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Cég*
2021. aug. 6. 11:30
 5/9 anonim ***** válasza:
A bértábla meg a fizetés nem ugyanaz! Ha ennyire nem vagy tisztában a fogalmakkal, akkor miért okoskodsz?
2021. aug. 6. 11:37
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Ezt csak a saját cégednél tudod megkérdezni, hogy milyen körülmények között hozzák nyilvánosságra a bérezést.

Amúgy persze, mindenki nagyon védi a fizuját, meg "magánügy", de igazából ez csak és kizárólag a munkáltatónak az érdeke, hogy így titkolózzon mindenki, mert ha tudnánk, hogy a Józsika mellettünk pontosan ugyanabban a pozícióban, pontosan ugyanazért a munkáért 1,5x annyit kap, mint mi, akkor erre hivatkozva követelhetnénk mi is magasabb fizetést, amit ő nyilván el akar kerülni.

2021. aug. 6. 11:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Pontosan. Nálunk is vannak olyan emberek, akik szétnyalják a főnökünk seggét a munkájuk meg minősíthetetlen. Közben meg a főnököm nekem magyarázza meg, hogy ő ezt teljes mértékben elutasítja. Nem is ezzel van a baj, hanem hogy megpróbálja hülyének nézni a saját dolgozóját. Szóval ennyi. Szeretném látni, hogy ezért mit fizetnek itt
2021. aug. 6. 12:03
 8/9 ascelpius ***** válasza:
Ha nem kapcsolnak nevet a fizetéshez, akkor nincs benne semmi törvénysértő, főleg ha mellé írják például hogy egyénenként a bér megállapodás kérdése.
2021. aug. 7. 10:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Így van. Senki nevét nem akarom látni mellette. Az engem nem érdekel.
2021. aug. 7. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!