Milyen húzásai lehetnek egy cégnek ha ki aakr rúgni de sok lenne a végkielégítés ezért igyekszik rávenni hogy „önként“ menjek?
"Embertelen munkamennyiséget osztanak rád,"
És mit szólsz ahhoz amit velem művelnek hogy konkrétan minden feladatot kivettek a kezemből és gyárkapun belüli munkanélküli lettem?
Bizalmi feladatok elvétele volt az első kör(pénzkezelés, számlázás), majd "érdekes" húzások (íróasztal elvétele és lecserélése egy százéves széteső asztalra, net kikötése "szerviz" címmel)
majd a nem bizalmi feladatok elvétele
így most napi 8 órában semmit se csinálok?
"Én ennek csak örülnék..."
1 év után is? Napi 8 órát bejárni pasziánszozni?
"arra biztos nem panaszkodnék, hogy túl kevés a munka“
Hát én se panaszkodom csak csöppet furcsa hogy egy cég így akarjon engem rávenni az „önkéntes „ távozásra, hogy ne kelljen végkielégítést fizetni (3 havi bér lenne) ahelyett hogy összekapná azt a szaros 3 havi bért és elküldene ő!! ÉRTHETETLEN!!
1 éve tart ez a „móka“ és ezalatt a 3 havi végkielégítést NÉGYSZER kifizette nekem munkabérként-amiért meg se dolgozom...
Ebben mi a jó, fel nem foghatom!
Arra vár hogy magamtól menjek mert akkor nem kell végkieg-de míg vár erre, már 4db végkieg-et bukott el rajtam.... hát Ő TUDJA!! AZ Ő PÉNZE!
"gyanús lenni a kérdés realitásértéke. "
A nyers tényeken nincs mit tagadni. Amit leírtam az ÚGY VAN! ezen nincs mit hinni /nem hinni.
1+1=2 ez nem hitkérdés.
Oké, más terület, de érdekes volt. Szakszervezetis kolléga, hergelte a népet. (pedagógia)
Emberünk rávett egy csomó kollégát, hogy ne vegyék ki a 20-as karantén idején a tavaszi szünetet szabinak, mert a főnök nem szólt időben, így nem kötelező kivenni.
Csomóan adminisztrációs feladatokat végeztek, csak hogy nyáron több szabadságuk legyen. (ami nonszensz, ez pedagógia. A legtöbb kolléga covid előtti időkben hányat-homlok rohant tavaszi szünetre.)
De a szakszervezetis jött a munka törvénykönyvével, meg az oktatási miniszterrel, meg kellett nekik engedni.
Jött a nyár...
És a főnök is elolvasta a szabadságra vonatkozó részt.
Kiadta egyben, amit ki kell adni, aztán minden héten 2-3 nap meló egész nyáron.
Jöjjön be személyesen, nincs online munka, főljön meg a légkondi nélküli épületben. És olyan adminisztrációs terhek, ami ad egy kis munkát otthonra, a szabira is.
Elment szépen magától.
Nem hiányzik, azóta nyugodtabb a légkör.
"ami ad egy kis munkát otthonra, a szabira is."
és azt hogy? szabi alatt semmit, de egy tollvonást se teszek mert szabi.
otthon szintén nem. ha már berendelnek, akkor oké, az a munkahely, de akkor otthon már egy tollvonást se. evidens nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!