Furcsa benyomások a munkahellyel kapcsolatban, megéri-e elmenni az interjúra?
Jelenleg aktívan állást keresek, a legtöbb helyről 2-3 hét után ha úgy van jött a visszajelzés, hogy akkor behívnának interjúra, több (szerintem) ígéretes interjún is voltam múlthéten, ma csengett a telefonom, hogy szintén behívnak egy interjúra, de csakis kizárólag egy x nap y időpontja jó. Picit furcsálltam, de belementem, viszont amikor leraktam a telefont láttam, hogy már több mind 1 hónap eltelt mióta jelentkeztem ide, meg furcsának is találtam, amiért csak egy nap egy bizonyos időpontja volt a jó.
Vagy csak szimplán paranoiás vagyok, és én reagálom túl? :D
Őszintén szólva olyan érzésem volt, mintha már egy kör interjú lement volna, csak mindenki visszamondta valamiért, és maradtam én, ha nincs ló jó a szamár is alapelven, nem tudom miért, de ez az érzés van bennem.
Leegyszerűsítem a bonyolult agymenésed:
Akarod a munkát?
- igen: ebben az esetben menj el aztán meglátod
- nem: ebben az esetben ne menj el
Ha nem roppant körülményes lenne elmenni az interjúra (mert messze van vagy valami mást le kéne mondanod emiatt), akkor menj el. Ha más nem, akkor interjú-rutinnak jó lesz. Nemet bármikor mondhatsz.
Persze ha mondjuk állásból keresel másik állást, akkor talán nem éri meg ezért szabadságot kivenni.
Annyit azért tegyél meg, hogy ha mégsem mész el, akkor előtte hívd fel őket és mondd le.
Akkor ez vagy csoportos interju lesz, vafügy esetleg tesztel, mennyire vagy "rugalmas"...
Leginkább ezekre tippelek.
Lehet, hogy volt egy jelentkezési határidő, azt megvárták és mindenkit egy nap alatt le akarnak zavarni, nem aprózzák el az állásinterjúztatást.
Nekem ez jutott eszembe először és szerintem ebben nincs semmi gáz.
Érdemes elmenni mert utána is momdhatsz nemet.
Legjobb munkahelyemet úgy szereztem, hogy a felvétel ezer sebből vérzett.
Mint kiderült csapnivaló a HR részleg de azon kívül minden teljesen rendben volt.
Interjún szóvá tette a nagyfőnök miért jelentkeztem amikor nem felelek meg a felvételi követelményeknek.
Rossz interjúra hívtak be és nem arra amire jelentkeztem.
Szimpatikusnak találtak úgyhogy felvettek egy olyan munkakörbe ami még meg sem volt hirdetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!