Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem értem a "háztartásbeli"...

Nem értem a "háztartásbeli" fogalmát. Mit is jelent ez pontosan, és hogy tölt ki egy egész napot?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, mindenkinek a döntéseit, életmódját tiszteletben tartom és elfogadom, csak kíváncsi kérdéseim vannak, amik nem negatív érzésből, hanem tudatlanságból adódnak.

Szóval van egy háztartásbeli. Mos-főz-takarít, ellátja a gyerekeket. De más ember (vagy pár) ugyanezt megcsinálja, a ""rendes"" munkája mellett. Néha kitakarítani és főzni miért munka? És aki azt csinálja "főállásban", ami másnak heti szinten 8 órát se vesz igénybe, annak hogy telik a napja? Persze, a gyerekekkel foglalkozás más, de hát ők is suliznak vagy oviban vannak.

Szerintem értitek mit nem értek.

2021. aug. 2. 06:31
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Na mármost nem mindegy, hogy egy nő munka mellett csinálja (összedobja) a hazimunkat, vagy az a hivatása.

Ha egy háztartásbeli nő kiválóan tud takarítani főzni akkor az aranyat ér és az nincs összedobva sietve.

Napi 3-5 óra sütés főzés, napi 3 óra takarítás, az máris kitesz 8 órát! És az minőségi takarítás és főzés, gondolja e az a nő, aki dolgozni jár, hogy összevethető e az ő napi 1 max 2 órás házi tevékenysége azzal, aki napi 8 órában keccsöl otthon? A gyereknevelésről és az éjszakai anyai műszakról nem is beszéltünk.

Na ez a különbség.

dec. 16. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!