Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem értem a "háztartásbeli"...

Nem értem a "háztartásbeli" fogalmát. Mit is jelent ez pontosan, és hogy tölt ki egy egész napot?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, mindenkinek a döntéseit, életmódját tiszteletben tartom és elfogadom, csak kíváncsi kérdéseim vannak, amik nem negatív érzésből, hanem tudatlanságból adódnak.

Szóval van egy háztartásbeli. Mos-főz-takarít, ellátja a gyerekeket. De más ember (vagy pár) ugyanezt megcsinálja, a ""rendes"" munkája mellett. Néha kitakarítani és főzni miért munka? És aki azt csinálja "főállásban", ami másnak heti szinten 8 órát se vesz igénybe, annak hogy telik a napja? Persze, a gyerekekkel foglalkozás más, de hát ők is suliznak vagy oviban vannak.

Szerintem értitek mit nem értek.

2021. aug. 2. 06:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
24%

#9 oké rendben van

De mit csinál a férj, mint apa

Ő miért nem tudja elvinni vagy hazahozni a gyereket az Óviból

Miért nem tudd ő elmenni vele a játszótérre

Oké,hogy te csinálj meg mindent a házban

De a gyerek közös a gyereknevelés közös

Mit csinál az apa?

2021. aug. 2. 08:15
 12/20 Estel.19 ***** válasza:
90%

11. Minden mást, ami pl a kerthez és egyébhez tartozik. Odakint egy keresztbe szalmát nem teszek. El tudja hozni a gyereket, de tegyük fel 16:30-kor, akkor már nem szoktak kedvesen nézni az óvónők. És arra írtam példát, ha pl háztartásbeli lennék. A picurnak jobb volt, hogy elhoztam 15:30-kor bölcsiből, oviból pl. És, ha otthon voltam vagy épp úgy jött ki a munkaidőm miért ne tehettem volna meg?! :)

Játszóterezett is vele, amikor ő hozta el oviból és várták, hogy vége legyen nekem is a munkaidőmnek.

Nem kell neki ugrani a férfiaknak, hogy a gyerek közös, neki is foglalkozni kell vele.. KELL, ez így igaz.

A kérdő a háztartásbeli fogalmára volt kíváncsi, hogy mit csinál egésznap. Az-az édesanya, akinek nincs bejelentett munkaviszonya és nem megy el dolgozni napi 8-12 órát valahova.. annak ugyanúgy megvan a napi 8 óra munkája, csak más értelemben. És, ha otthon van.. márpedig a gyerekek és a család miatt van otthon. Miért ne ő hozza el minden nap az oviból, suliból őket. Hisz részben azért van otthon, nem?

2021. aug. 2. 08:24
 13/20 Estel.19 ***** válasza:
93%

9-es vagyok. A párom amúgy műszakol, tehát 3 napot megy, 3-at nem. Így a szabadnapjain.. ő van a gyerekkel, ő viszi, ő megy érte. Ő játszóterezik vele. Kiveszi a részét rendesen a gyereknevelésből.

Általánosságban írtam, hogy tegyük fel apa 8-ra megy dolgozni.. és 16ig ott van. Akkor evidens, hogy anya megy a gyerkőcökért.

2021. aug. 2. 08:26
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Azért nem mindegy, hogy

- senki sincs otthon, mindenki dolgozik, gyerek négyig iskolába, utána házit kell írni, kevesebb a kupi.

- néha előre megfőzünk többfélét

- mindenki ideges, nincs idő semmire

Vagy anyuka otthon van, a gyereket már ebéd után el lehet hozni, ahol nem kötelező négyig bent rohadni, lehet vele leckét írni, játszani, elvinni különórára. Addigra minden nap ki van takarítva, megfőzve. Apuka hazajön, kész a vacsi, nem akkor kell nekiállni panírozni a húst. Este anyuka sem annyira fáradt mert nem a napi 8 óra mellett csinálta mindezt és talán van energiája egy kis huncutkodáshoz.

2021. aug. 2. 09:09
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

Ne haragudjatok,hogy ilyen baromságot kérdezek

De miért kell vacsorára meleg ételt enni ?

Sose értettem

ha apuka dolgozik és van minimum fél óra szünet és visz ebédet, szóval tudd enni meleg kaját

Pici gyerek óvodában kap ebédet meleg kaja

Én otthon vagyok eszek ebédet meleg kaja.

Eszik otthon reggelit

Eszik ebédet

Hazaér pihen,max segít valamiben

Vacsorára miért nem jó a gyümölcs vagy a szendvics,vagy a kakaó kaláccsal

Túro rudi és egy joghurt

Mindenki írja kész a vacsora

2*esztek ebédet?

2021. aug. 2. 10:53
 16/20 Estel.19 ***** válasza:
79%

Nálunk, mint "meleg étel" vacsira annyit tesz, hogy bundáskenyér, meleg szendvics, pizza, hamburger, hotdog.. stb

Nem komplett menüt tolunk be.

És van, hogy hideg kaját eszünk.

Egyszerűen jobban esik, mint nonstop szendvicset enni vacsorára. :D

2021. aug. 2. 11:42
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy van, hogy vagy szendvicset ebédelünk, vagy otthonról hozott főtt kaját tegnapról.
2021. aug. 2. 11:58
 18/20 anonim ***** válasza:
73%

Hu vacsora hotdog hambi

Megis fekszi a gyomrom

2021. aug. 2. 12:04
 19/20 anonim ***** válasza:
86%

3 gyermekem van (iskolás, ovis, 10 hónapos)

A kicsi előtt dolgoztam két műszakban. Hát nem volt egy leányálom mikor 5re haza értünk és főzzek, takaritsak, tanuljak a naggyal de ott a kisebb is vele is foglalkozni kell.

Így mikor megszuletett a kicsi eldöntöttük a párommal hogy maradjak itthon és a gyerekekkel foglalkozzak meg vigyem a háztartást. Vissza mehetnék 2 év után mivel onnan jöttem el gyedre, de nem valami gyerek barát munkahely.

Egyébként nem unatkozok, családi háznál mindig van mit csinálni.

2021. aug. 2. 20:00
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én már dolgozok, de sokat voltam otthon a gyerekekkel (amikor már oviba, iskolába jártak). Reggel kirugdosni őket az ágyból, tízórait készíteni, elvinni őket két vagy három intézménybe, utána bevásárlás. Ez jó esetben másfél óra. Délután ugyanez, csak akkor az iskolást nem elég kitenni, be kell menni érte, tehát igaz hogy nem vásárolok, de ugyanúgy majdnem másfél óra. Sokszor a férjemet is hoztam-vittem, hogy kicsit könnyebb legyen neki, meg pár perccel többet legyünk együtt. Később amikor már mind iskolás volt, volt hogy különóra miatt kétszer kellett mennem délután, mert az egyik tovább volt bent.

Jártak az iskolával uszodába, kellettek mindig kísérő szülők, abba besegítettem, ez heti egy alkalom volt. Mindegyik járt valamilyen fejlesztésre mielőtt iskolás lett, ezek napközben voltak, és nem az oviban. Délután heti 1x foci, 1x cserkészet. Jó időben játszóterezés ovi után. Amíg kicsik folyamatosan extra vásárlások - pelenka, folyton kinőtt ruhák, cipők, havonta többször. Később a suliba kell mindig valami újabb hülyeség - speciális festék a rajztagozatosnak, nem sorolom.

Ezekkel simán elment napi 3-5 óra, és akkor az egyetlen házimunka ami kész, az a bevásárlás, és egy percet nem tanultam a gyerekekkel.

Mosás, főleg télen, irgalmatlan mennyiség. Szinte minden nap megy a gép (most már mindenki a sajátját mossa szerencsére). Nálunk lent van a gép a pincében, tehát extra idő lemenni, de főleg a zoknipárosítás / ruhahajtogatás ami sok.

Ja és kutyánk nincs is.

Nem állítom, hogy minden nap elment 8 órám házimunkára, távolról sem, és nyilván ez közelében sincs annak, hogy aki dolgozik, az 10-12 órát is távol van otthonról. Csak szerettem volna érzékeltetni, hogy a látszólag semmire is rengeteg idő megy el.

2021. aug. 2. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!