Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Erre mit lehetne mondani, mi...

Erre mit lehetne mondani, mi a véleményetek az ilyen emberről?

Figyelt kérdés

Egy roma munkatársam kb. 2-3 hónapja érkezett ahhoz a céghez, ahol én még dolgozom, de múlthét keddtől kezdve már a felmondási időmet töltöm. A kollegát én tanítottam be még, de átkerült másik műszakba. Átkérette magát vissza a mi műszakunkba, mert szerinte a munkatársai fajgyűlölők. De a munkatársai panaszkodnak rá, hogy nem dolgozok, sokat sétál, csak takarít, ha olyan kedve van, de a rá kiszabott munkát nem végzi el. Betanított munkásként vették fel, így azt kéne csinálnia, amit kérnek tőle, tehát nem egy munkakörről szól a szerződése.

Ma délután bejött, mindenkit "kiosztott". Az egyik holland-magyar származású kollegának valamit lovári nyelven mondott, a másikat kérdőre vonta, hogy miért jön be fél órával előbb a műszak kezdése előtt, jó hogy nem hoz magával ágyat és ott alszik, de ő pontban kettőkor vagy pár perccel előbb ér oda, ami viszont már a munkaidő kezdése, amivel nem is lenne probléma, ha akkor már rögtön a munkának neki is látna, de nem, hanem még bemegy vízért, WC, stb., és 14:15-kor kezd el dolgozni, de neki a 8 órát fizetik. Tőlem meg megkérdezte, hogy még két hétig leszek, és hogy minek dolgozok még, ha közös megegyezéssel felmondtam. A ledolgozása idő köztudott, hogy 30 nap, ha a munkavállaló mond fel, lehet 15 is, tehát hirtelen nem is tudtam hova tenni a két hetet, így azt feleltem neki, hogy rosszul tudja, amire ő, hogy "te tudod jobban", amire azt feleltem kicsit szarkasztikusan, szurkálódva - mert nem voltam jó kedvemben, hiszen akkor már túlórában voltam - hogy ezt neki jobban kéne tudnia, mert sok munkahelyet megjárt már, de ha minden helyen 3 hónapnál tovább nem marad és a munkálatót bontja fel vele a szerződését, akkor elképzelhető, hogy maga csak egy oldaláról ismeri a MTK-et. Lehajtott fejjel konstatálta a választ.

Mikor velem dolgozott, nem volt vele probléma, normálisan elvégezte a munkáját, és én is normális, egyenlő emberként kezeltem, beszélgettünk, stb. Most meg teljesen kifordult magából. A kollegák nem fajgyűlölők vele szemben, hanem a munkájával nincsenek megelégedve, illetve annak hiányával. Az már más, hogy ő lehet azért érez másképp, mert általában velük szokott probléma lenni ilyen téren, de attól még a valóság nem ezt tükrözi.

2021. júl. 22. 14:52
 1/1 anonim ***** válasza:
91%

Ez mar tobb generacioval ezelott elcseszett ordogi kor. Igen, vannak altalanossagok, jellemzo tulajdonsagok. De ez a leszakadas, utalat, oda-vissza konfliktus ongerjesztove valt. Es talan barlanglako szinten is van, a mentalitasa se jo.

De a tragedia az, hogy valamikor volt az a szint, mikor dolgoztak, viselkedtek, es kisebb szazalek volt devians.

Jo esetben az segithet, ha szamitasba veszed, hogy nem ugy erti, ahogy mondod, es ezert nem ugy fog reagalni.

2021. júl. 22. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!