Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért néznek le valakit...

Miért néznek le valakit azért, amiért egész életében segéd- vagy betanított munkát végez?

Figyelt kérdés

Ha egyszer neki így jó, és nem panaszkodik soha az anyagi helyzetére vagy bármire, akkor miért ne élhetne így nyugdíjas koráig?

Itt az oldalon, ebben a kategóriában is rengetegszer látom, hogy valakinek rosszindulatúan beszólnak az ilyesmi miatt. Akárcsak mellékesen megemlíti, hogy túl az ötvenen mosogatóként, gyorséttermi alkalmazottként, vagy kőművessegédként dolgozik, és erre mindjárt jön valaki: "Azta! Annyira vitted életedben, hogy még ennyi idősen is ilyen munkát végzel? Remélem, akkor nem csodálkozol, ha itt senki nem vesz komolyan, és csak kiröhögnek."

Miért kell ezért beleállni, belerúgni valakibe?

Igaz, én életem során találkoztam negyvenes-ötvenes minimálvégzettségű melósokkal, akik szidták azokat, akik jobban élnek náluk, őket én is lenézem, mert való igaz, fejleszthették volna magukat. De ha valaki nem irigykedik és nem is panaszkodik, avval mi a gond?

2021. júl. 16. 08:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
45%

17: Gondolom te nyomkodod megállás nélkül a lepontozás gombot.:D

Pótlékokkal, túlórával megkeresem ezt az összeget. A kérdést pedig te nem értetted meg ugyanis abban segéd és betanított munka szerepel.

2021. júl. 16. 10:08
 22/27 anonim ***** válasza:
85%
19: Én nem sértődtem be semmin csak leírtam a saját helyzetem. Nem tudom miért sértődtem volna be, de nyilván te tudod.:D 5 év múlva majd visszatérünk rá, ha gondolod, de inkább 3, mert 2 év már lement az 5-ből.:D
2021. júl. 16. 10:10
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Most megnéztem a honlapjukat. Egyetlen állás sincs amit ne kötnének minimum szakiskolai végzettséghez. A fizetéshez pedig nem írnak összeget. Gondolom az a 300 bruttó.

2021. júl. 16. 10:54
 24/27 anonim ***** válasza:
72%

"Miért baj az, ha nem akar anyagilag előbbre jutni? Ha ő megelégszik ennyivel."

Mert ilyen munkából éppen csak nem hal éhen valaki, ez pedig a legtöbb embernek túl értelmetlen lenne.

Az embereknek szokott hobbikjuk lenni, ami nincs ingyen, még akkor sem, ha nem igazán drága hobbit választottak, az emberek szeretnének párkapcsolatot, esetleg gyereket, arra pedig egyértelmüen nem elég ennyi.

2021. júl. 16. 12:02
 25/27 anonim válasza:
84%
Én sem nézek le senkit emiatt, nélkülük nem működne a világ, akárki akármit mond. Van, akinek nem igénye a 60 milliós lakás, vagy két évente új telefon és bőven elboldogul abból a pénzből, amilye van, csak manapság elterjedt beleszólni a mások dolgaiba. Aki már így kezdi, hogy; 'nem nézem le, DE... " az már eleve lenézi, csak próbálja magát kimagyarázni. Nem nézem le. Pont. Miért is tenném? A munka, az munka, bárki bármikor kerülhet olyan helyzetbe, hogy olyat kell végeznie, nem azonosak a képességeink, az igényeink, csak az anyagiasság, a megfelelési kényszer, a másik felett ítélkezés, na, az azonos. Én ha tehetném, többet fizetnék egy árufeltöltőnek, egy gyorséttermi dolgozónak, egy parkot gondozónak, egy szemétszedőnek, egy gyárban dolgozónak, mint egy HR-esnek, vagy bármilyen kamu szakmának, amik jól fizetnek manapság.
2021. júl. 16. 13:32
 26/27 anonim válasza:
26%
Sajnos azert, mert egy segedmunkas ertelmi szintje 90% ban a beka valaga alatt van, persze vannak elvetve kivetelek, de az a keves. Mondom ezt ugy, hogy csinaltam segedmunkat, es sajnos a 90% egy primitiv alkoholista belefasult idosebb foszer, vagy egy irni olvasni alig tudo puhos, vagy 50 kilos barna szivarkat szivo ciganygyerek. Nem egyszer fordultam meg ilyen korokben, anno emlekszem Budapesten voltunk a 2. Keruletbe ebed idobe azt neztem hogy paraszt modjara zabaltak a kolbaszt kenyerrel, bofogtek jokat, meg hangosan karomkodtak, kiabaltak le az alvanyrol, es az egegyadta vilagon mas tema nem volt csak hogy ki mikor hogy rugott be. Es szerintem akarmennyire is megkeresik manapsag a 300 ezret, nem hinnem hogy eletcel lenne akarkinek is minden este diszperzitet meg vakolatot mosni a hajabol, hulla faradtan hatfajosan kelni fekudni, meg egy eleten at csicska szerepet betolteni, ugraltatva lenni. Nekem az a tapasztalatom hogy a segedmunkasokat a fonokeik nezik nagyon le inkabb. Teljesen mindegy kicsoda, darab darab. Nem azzal van a baj aki elmegy par honapra segedmunkasnak, hanem inkabb azzal aki eveket benne ragad mindenfele valtoztatas nelkul.
2021. júl. 23. 02:39
 27/27 anonim ***** válasza:
7%
Azzal is baj van aki pár hónapra megy el segédmunkásnak. Az már a legalja munka, nem véletlenül megy oda valaki.
2021. júl. 23. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!