Miért néznek le valakit azért, amiért egész életében segéd- vagy betanított munkát végez?
Ha egyszer neki így jó, és nem panaszkodik soha az anyagi helyzetére vagy bármire, akkor miért ne élhetne így nyugdíjas koráig?
Itt az oldalon, ebben a kategóriában is rengetegszer látom, hogy valakinek rosszindulatúan beszólnak az ilyesmi miatt. Akárcsak mellékesen megemlíti, hogy túl az ötvenen mosogatóként, gyorséttermi alkalmazottként, vagy kőművessegédként dolgozik, és erre mindjárt jön valaki: "Azta! Annyira vitted életedben, hogy még ennyi idősen is ilyen munkát végzel? Remélem, akkor nem csodálkozol, ha itt senki nem vesz komolyan, és csak kiröhögnek."
Miért kell ezért beleállni, belerúgni valakibe?
Igaz, én életem során találkoztam negyvenes-ötvenes minimálvégzettségű melósokkal, akik szidták azokat, akik jobban élnek náluk, őket én is lenézem, mert való igaz, fejleszthették volna magukat. De ha valaki nem irigykedik és nem is panaszkodik, avval mi a gond?
"1: Mit értesz helyén kezelés alatt?"
Azt értem, hogy ezek a legalja munkák amire konkrétan bárki alkalmas, és a többségük csak azért van foglalkoztatva, mert olcsóbban dolgoznak mintha gépek vennék át a helyüket. És az emberek többsége nem azért ment oda mert ő bármennyire is azt szeretné csinálni csak egyszerűen nem ért semmihez az ég világon.
9: Miért baj az, ha nem akar anyagilag előbbre jutni? Ha ő megelégszik ennyivel.
Amúgy meg ha alulképzett létére valaki művelt, akkor meg jellemző, hogy rendszeresen avval csesztetik, hogy miért nem képzi magát, veszi hasznát a tudásának. De könyörgöm, nem az ő dolga?
10: Ez egy jellemző magyar mentalitás. Hogy valaki mit gondol egy bizonyos dologról, jobban akarjuk tudni, mint ő maga.
11: De ha ő jól elvan így, akkor miért kell negatívan kritizálni?
"Mert nem hiszem el, hogy egy biorobot életmód lenne az élet értelme bárki számára is 40 éven keresztül"
Biorobotként megkapom a nettó 450 ezres fizetést egy gyárban és most figyelj: Magyarországon! Ez 5 év alatt 27 millió forint. Valaki lenézhet emiatt, de ezt a pénzt sok diplomás sem keresi meg. Most mondhatod, hogy nincs motívációm meg egyéb...Dehogy nincs! Először is 5 évet ledolgozni itt, azután szépen a lakáshitelem jó részét visszafizetni. 20 évre vettem fel 20 millió forintot amit valószínűleg 10 éven belül sikerül visszafizetnem. Ezen kívül a munkahelyemen lehet más pozíciókra is pályázni tehát szakmailag is lehet előre jutni, de a fizetés marad ugyanannyi. Tehát megéri 5 évig betanított munkát végezni? Naná! Mellékesen jegyzem meg, hogy akik betanított munkát végeznek jó sok közülük érettségivel vagy szakmával is rendelkezik.
8 órát dolgozol és hány műszakban? Melyik munkahely ez, ha szabad megkérdeznem?
Megnézném én azt a gyárat ahol képesítés nélküli betanított munkával 450 000-et lehet keresni! :-D
De legyen igazad! A lényeg, hogy nem értetted meg a kérdést. A betanított munka és a segédmunka nem ugyanaz. Ráadásul neked van célod, érdekel a tovább/ feljebb lépés lehetősége, míg a kérdésben szereplő embert ez nem érdekli.
"Biorobotként megkapom a nettó 450 ezres fizetést egy gyárban"
Majd térjünk rá vissza 5 év múlva. Akármelyik ismerősöm csinált hasonlót több műszakban az előbb utóbb kikészült és közölte, hogy soha többet.
Ettől függetlenül becsülendő, hogy van célod mag teszel érte, csak pont nem rólad szól a kérdés, hanem szimplán csak besértődtél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!