Aki dohányzik az kevesebbet dolgozik?
Megfigyeltem, hogy a dohányzó kollégák nagyjából 10percet töltenek ezzel a tevékenységgel alkalmanként. Ha egy munkanap alatt 6 szál cigit szív el, akkor 60 percet tölt ezzel a munkaidejebol.
Eközben a nem dohányzók többnyire dolgoznak.
Nem igazságtalan ez?
Mi lehet a megoldás?
Több fizetés a nem dohanyzoknak? Vagy hosszabb munkaidő azoknak akik dohányoznak?
Nekem van olyan kolleganom, akinek a pisiszunetei rendszeresen 10 percesek, napi tobbszor. Tudom, mas, nyilvan mosdoba el kell menni, meg egyeni, kinek hanyszor kell, meg nalunk fix egy ora szunet van, amit ugy veszel ki, ahogy akarod, tehat kimehetsz 6x dohanyozni, de o meg a szuneteibe is beiktat elotte-utana is egy mosdot, direkt, hogy kesobb erjen vissza xD
Masik kolleganom siman tullepi az egy ora szunetet rendszeresen, mondvan ot nem erdekli.
Engem meg az nem erdekel, ki mit csinal, en altalaban betartom az egy orat, de ha nagyon szar napom lenne, en is tullepnem mindenfele szivbaj nelkul. A munka igy is el van vegezve, nem egymas helyett dolgozunk, azok a 10 percek nem szoktak szamitani.
Én dohányosként mondom, hogy ez nem törvényszerű. Én pl "csak" akkor nyomkodom a telómat, amikor kiszaladok rágyújtani. Más meg nyomja, amikor kedve van. Mással is el lehet ám kummantani azt az 1-2 óránkénti 5-10 percet. Csak ha nem hagyod el a helyed, akkor senkinek nem szúrja a szemét..
Nálunk egyébként az előző, meg a mostani helyemen is az a mentalitás, hogy a munka legyen normálisan elvégezve, ennyi. A nem dohányzók között van, aki túlórázni szokott, mert nem végez a feladataival, én érdekes módon dohányzóként is elvégzem a munkámat.
Úgyhogy nem kellene általánosítani. Foglalkozzon mindenki a saját háza tájékával, ez úgyis egy örök harc marad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!