Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek ez hiteles hirdeté...

Szerintetek ez hiteles hirdetés? Lesokkoltam...DIÁKMUNKA!

Figyelt kérdés

Nem vagyok már diák, de szemen szúrt hirtelen egy hirdetés.

Valahogy, furcsálom hogy diákokra még ha 18 fölöttiek is rásóznának 12 órás folyamatos úgy, választhat hogy 5 nap munkanap - 2 nap pihenő 8 órás, vagy 12 órás munkarend azaz 2 nap munka és 2 nap pihenés.Na most a diák vajon melyiket választaná?.. Sőt erős fizikum, magas munkabírás a feltétel mikor ez még diák munka lenne.Úgy, hogy ez sima takarító munka üzemben. Ilyet szoktam látni felnőtt munkáknál nem hogy diáknál. Szerintetek ez nem sok diákoknak úgy, hogy a diák még konkrétan tanul közben és e mellett dolgozna 12 órákat? Ennél azért láttam emberibb diák munka hirdetéseket is, de ez most lesokkolt és elején azt hittem, hogy talán elírás lehet, szoktam ilyet is látni de nem mert többször említik, hogy diákot keresnek, nappali tagozatos tanulmányok...Én vagyok ennyire lemaradva, hogy nem látom helyesnek ezt a fajta munkafolyamatos diákoknak vagy ezzel nincs semmi probléma? 12 órás munkafolyamatos mindig felnőtt embereknél szoktam elképzelni felnőtt létemre is, nem hogy egy fiatal diák csinálja ezt úgy, hogy még sulizik közben. Ez eleve megterhelő felnőtt munkavállalók számára is így hogy néz ki, hogy egy fiatal diák aki még tanul ilyesmit csinálna? Vagy csak túlreagálom? Értem én, hogy a munkák közül nem lehet válogatni ha szükséges, de itt azért nem kérdés szerintem, hogy ki vállalná ezt mikor lehet több más állásajánlat lenne. A hirdetést direkt nem szeretném ide megosztani, nem akarom, hogy baj legyen ebből és engem vegyenek itt elő ha megértitek. Diákok ti vállalnátok ilyen munkát vagy inkább keresnétek normálisat?

2021. júl. 14. 03:46
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

10.Mi az hogy ki bízott meg? én panaszkodok mások nevében? O_o

egyik sem igaz..pusztán kíváncsi voltam.

2021. júl. 14. 06:57
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Ez a 2 nap munka, 2 nap szünet szervezésileg tényleg nehéz, de nekem volt olyan félévem az egyetemen, amikor tudtam dolgozni csüt-pén-szo-va napi 10 órát, vagyis heti negyvenet. Persze vizsgaidőszakban ez borult, de félév közben ment. Nem mondom, hogy nem volt nehéz, de kellet a pénz.
2021. júl. 14. 07:00
 13/19 anonim ***** válasza:
Nyári szünetben simán dolgozhat egy diák ennyit. Szorgalmi időben csak akkor, ha valamilyen büfészakra jár, a normális képzések mellett ilyen munka akkor már nem fér bele. Sőt van olyan szak, ami mellett semmilyen munka nem fér bele, de nyilván nem az összes szak ilyen.
2021. júl. 14. 07:22
 14/19 anonim ***** válasza:
Oh, ha tudnád, hogy a sziget fesztivál éjjelre, őrnek diákokat vett fel, ezt végig, az összes napon. :)) Snassz volt nekik a vagyonőr felnőtt, túl drága, rohadt olcsón foglalkoztattak, de hát ez volt csak... Vagy mehettel ki a halál fszara mosoporokat.csomagolni.
2021. júl. 14. 07:39
 15/19 anonim ***** válasza:
92%

Meg annyit hozzátennék, ami az én tapasztalatom (pesti voltam), hogy kb 2013-tol voltak elfogadható diákmunkák, "nem csak ez az éjjelre menjél mekis szivoszalakat csomagolni stb." típusú pengos style.

Egyik diakszovetkezettel beszéltem telefonon egy meloval kapcsolatban, ami jól fizetett és a szakomba vágott volna, hogy nem tud sajnos felvenni, mert annyira jó, hogy a diakszovetkezet dolgozoinak porontyai/testvérei/hozzatartozoi/kutyafulei kapják meg a melót. 🤣

Amúgy bullshit H csak bufeszak mellett lehet dolgozni. Én a Semmelweisre jártam, ETK-s, AOK-s hallgatotarsaimmal jártunk dolgozni még szorgalmi időszakban is... Aki akarja, az megoldja, más választásunk nem volt. Tanulmányi ösztöndíjat kaptam, de csak abból szakkönyvet nem tudtam finanszirozni, jó édesanyám amikor tudott, adott pénzt, de nem voltunk gazdagok.

Mindemellett summa cum laude-vel végeztem, akarat kérdése az egész.

Egyébként ha megbízható vagy a diakszovinel, akkor jobb munkákat is felajanlanak, így a korai hajnali, gyáros muszakokbol a végén már SSC irodákban dolgoztam reszmunkaidoben.

2021. júl. 14. 07:48
 16/19 A kérdező kommentje:
15.Köszönöm de írtam, hogy már rég nem diák vagyok :D
2021. júl. 14. 07:57
 17/19 anonim ***** válasza:
Tudom, csak leírtam, hogy mi volt a helyzet akkor. Szerintem rosszabb, mint most.
2021. júl. 14. 08:03
 18/19 anonim ***** válasza:

2010-től dolgoztam diákként, akkor volt ugye a válság, az ember örült hogy egyáltalán munkához jutott. Akkoriban úgy csináltuk, hogy nappali OKJ-képzést csináltunk, ahol amúgy nem volt minden nap X óra, hanem tömbösítve lett leadva az anyag, tehát pl. egy nap szabad volt, máskor csak délelőtt kellett bent lenni, aztán volt, mikor egész nap.

Na most, így mi is bevállaltuk iskolaidőben a heti 40 órás munkát sokan, hétvégén is jártunk, csak legyen munka. Mellette tanultunk. Aztán mikor megvolt az OKJ, beíratkoztunk megint (azt hiszem, akkor 23 éves korig lehetett nappalin tanulni), aztán vagy bejártunk vagy nem, a jog viszonyt nem szüntették meg, csak félévkor vagy évvégén. Meg senki nem ellenörizte, érvényes-e még az iskolalátogatási.

Sokan csak azért iratkoztunk be OKJ-ra, akik csóró családból jöttünk, hogy legalább diákmunkát vállalhassunk és már akkor is az mehetett, aki többet tudott vállalni.

Szánalmas volt és szomorú egyben.

2021. júl. 14. 08:58
 19/19 anonim ***** válasza:
A munkáltatónak érthetően felelős munkaerő kell. Nekik csak azért éri meg diákokat alkalmazni, mert kevesebb a rájuk kivetett adó, így jobban járnak, ha őket alkalmazzák.
2021. júl. 14. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!