Csak nekem tűnt fel hogy szalagmelónál azoknál az embereknél akik már pár éve ott vannak, valami nincs rendben fejben?
nem annyira hülye kérdés ez.
sokszor gondolkodtam már, amikor láttam youtubeon egy videót, valami gyártási folyamatról, hogy vajon hogyan lehet elviselni, hogy az ember naponta 8 órán keresztül végezzen egy milliméterre pontosan ismétlődő mozdulatsort, mindezt éveken át.
szerintem az idegrendszer kárára van az ilyesmi
Én kemény 1 hónapot voltam szalagmelós és el nem tudom képzelni AGYILAG (és nem fizikailag) hogy lehet elviselni.
Ha valaki ezt nekem elmagyarázza... a totális nihilt, a zéró gondolkodást igénylő munkanapokat, a perce pontosan hugyozást (ha szünet van...) hogy lehet elviselni?
1 hónapot bírtam de SOHA többet. Inkább árufeltöltő még az is "agyasabb"
Jól látod. Két hétig dolgoztam gyárban, nem szalagnàl, de hasonló munkám volt. Tapasztaltam én is, hogy nem 100-as az aki már 8-10 éve, vagy régebb óta ott van. Meg lehet bolondulni. Éveken keresztül 3-4 műszak, éjszaka is, kora reggel is, ha bejarós vagy éjszaka kelsz(én 2:30-kor keltem mindennap, ha nappalos voltam), mindennap ugyanaz a szar, robotmunka, lélekölő munka, mintha szó szerint mesterségesen akarnának lebutítani, ha esetleg nem úgy érkeztél oda, hogy eleve agyilag zokni vagy. Ráadásul a többségük napi 2-3 doboz cigi, 3-4 doboz energiaital, meg valaki még bent is piál (nálunk pl szonda sem volt, simán megoldható volt az ivás), esetleg ezek mellett mást is tol.
Rámegy a mentális egészséged, időd nem lesz semmire, edzésre/tanulàsra végképp nem, aludni sem lesz időd, folyamatosan fáradt vagy, gyengül az immunrendszered, az agyadat sem kell használnod. Nyilván bekattannak. Én soha többé nem csinálnám, maximum ha abszolút nem lenne semmi más választás, akkor vállalnàm megint 1-2 hétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!