Munkahelyi kivételezés rendben van?
Miért van az, hogy azok az emberek akik nem tudják elvégezni a munkát ugyanannyi pénzt kapnak mint azok akik igen?
3 éve dolgozok egy csapatban, nem nehéz fizikai munka mert nők-férfiak ugyanazt csinálják, viszont van pár ember akik minden egyes nap a lehető legkönyebb feladatot kapják.
Mert az egyiket 20 évvel ezelőtt műtötték. Mert a másik idősebb. Mert a harmadik törékeny nő. Mert a negyedik az üzemi tanács tagja. Stbstb. Ebből az van a gyakorlatban, hogy a 20 ember közül 15 dolgozik, a maradék csak bejön kb. söprögetni, ugyanannyi pénzért.
Miért van az, hogy én minden egyes nap hullafáradtan jövök haza mert ez a pár ember nem tud rendesen dolgozni, ezáltal az ő munkájukat is mi vesszük át??
Miért van az, hogy én minden nap stresszelek ők meg nevetgélnek mert nekik vakáció a munkahely??
Szeretem a munkahelyet, de úgy gondolom ha ugyanannyi pénzt kapunk akkor mindenki vegye ki a részét a munkából egyenlő arányban.
Szerintem érthetően leírtam, hogy nem a munka nehéz alapból, hanem megnehezítik, mivel csapatmunkáról van szó és ha az egyik csak látszatból dolgozik a másiknak meg kell csinálni az ő munkáját is. De minimum besegíteni amiből az következik, hogy nem csak a saját melódat kell megcsinálni és ez egy idő után elég stresszes tud lenni pláne ha rámegy a derekadra. Mert attól, hogy valami nem nehéz fizikai munka még rátud menni 1-1 testrészedre.
De lefordítom még egyszerűbbre, hátha így megérted:
Paprikaföldön van 6 sor amit kettőtőknek le kell szedni, nyilván 3-3 sor fejenként de a másik lassú ezért megcsinálsz helyette 1 sort így te 4 sort csinálsz míg ő 2-t, ez egy idő után bosszant.
Nem mehetsz a felettesedhez, mert a társad idős és hát papíron egy csapat vagytok ezért segíteni kell a másikat.
Ez amit nem tartok igazságosnak. Amúgy nem, nem paprikát szedünk csak hátha így érthetőbb ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!